spot_img
21.6 C
Vaslui
03-oct.-2024
spot_img

CAMPION NATIONAL LA 56 DE ANI!

- Advertisement -

Pãdurarul Anitã, “recidiveazã”: încã un titlu de campion national!

SÃNÃTATE CURATÃ Aurel Anitã, un bârlãdean de 56 de ani, care lucreazã la Ocolul Silvic din localitate, este iarãsi campion national la veterani, dupã ce a alergat la semimaratonul de la Pitesti – Trivale. “Tânãrul” atlet bârlãdean este câstigãtorul mai multor medalii, practicând sportul de masã de peste 40 de ani. Anul acesta este al doilea titlu national pe care îl obtine.

Duminicã, 15 mai, la Pitesti, în Parcul “Trivale” s-a desfãsurat Campionatul National de Semimaraton pentru atletii veterani, organizat de Federatia Românã de Atletism prin Comisia Atletilor Veterani. La competitia care a presupus alergarea a 24 de kilometri, la categoria de vârstã 55 – 59 de ani, Aurel Anitã (56 de ani) din Municipiul Bârlad, salariat la Ocolul Silvic din localitate, s-a clasat pe prima treaptã a podiumului, într-o alergare de o orã si 40 de minute, devenind astfel campion national. “A fost un concurs frumos, pe un timp foarte frumos, iar alergarea m-a fãcut sã slãbesc patru kilograme! Am avut multi oameni în “public” pentru cã în pãdurea de la Trivale erau la plimbare sau la grãtare. Am obtinut încã un titlu national si sunt tare bucuros. Este al doilea în acest an!”, ne-a declarat mândru de el, atletul veteran Aurel Anitã. Primul titlu national din acest an l-a obtinut în luna martie, tot la Pitesti, la concursul national de alergare a sase kilometri.

Aleargã aproape zilnic prin Grãdina Publicã

Aurel Anitã spunea în luna martie a acestui an cã iubeste sportul de masã, participând la foarte multe competitii de-a lungul a peste 40 de ani. Face antrenamente aproape în fiecare zi, indiferent de anotimp, alergând prin Grãdina Publicã din Bârlad circa 10 km/zi. El nu este singurul “tânãr” din localitate, care la vârsta sa aleargã zilnic prin grãdina bârlãdeanã. Dimneata poti întâlni pe aleile parcului fosti judecãtori, procurori, politisti, profesori toti fiind la pensie si încercând sã-si mentinã vigoarea practicând sport zilnic. Singurul dintre ei care aleargã pentru cupe si medalii, este însã Aurel Anitã. Pentru locul I pe care l-a ocupat la Pitesti, Aurel Anitã a primit o medalie, o diplomã, un tricou si ….multe, multe felicitãri din partea organizatorilor, exact ca si în luna martie. Urmãtoarea competitie a atletilor veterani la care va participa va avea loc la începutul lunii iunie, la Bucuresti, când se va desfãsura Campionatul National de Pistã pentru atletii veterani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.