PREMIAT…Adrian Rosca, inventatorul unui interesant sistem denumit RosMar Hreasca, care ar revolutiona domeniul auto, dacã ar fi aplicat tuturor categoriilor de vehicule, a uimit reprezentantii Fundatiei Dan Voiculescu, la Expozitia de Inovatii Românesti, dedicatã Centenarului Marii Uniri, care a avut loc în cadrul Salonului Auto Bucuresti Autumn Edition, în perioada 11 – 21 octombrie. Inventatorul bârlãdean a primit premiul „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, oferit de Muzeul National Tehnic, iar Dan Voiculescu, presedintele Fundatiei care l-a invitat pe bârlãdean la expozitie, a rãmas uimit de inventie si a promis cã va investi bani pentru realizarea primului prototip.
Salonul Auto Bucuresti (SAB), aflat la a a XXV-a editie, a avut ca temã „ECO Mobilitate” – Economic, Competitiv, Original. Inventia bârlãdeanului nostru a fost vãzutã de multi specialisti, precum si de organizatori ai acestei expozitiei si a fost unul din proiectele care au atras atentia, standul bârlãdeanului nostru fiind cel mai vizitat. Sistemul RosMar Hreasca inventat de Rosca a fost denumit „Masina de asfalt care dilatã timpul” si l-a fãcut pe Dan Voiculescu sã poposeascã la ea cel mai mult din toate standurile. Voiculescu, prin fundatia sa a decis sã investeascã în inventia lui Adrian Rosca. „Dupã cum stiti, m-am întors de la Salonul Auto, unde am fost invitat, cu ocazia Centenarului, sã particip cu inventia mea, RosMar Hreasca. Ca de obicei, foarte multi oameni au venit sã vadã inventia mea. Cu modestie vã spun, au fost vizitatori care mi-au spus asa: << A fost Coandã, a fost Justin Capra, si acum dumneavoastrã…>>. Cel putin 50 de vizitatori, printre care si profesori universitari, mi-au spus << Nu vã este fricã, domnule Rosca? Vã dati seama ce ati fãcut aici, vã dati seama unde mutã masina asta?>>. Pe 17 octombrie am fost vizitat de profesorul Dan Voiculescu. Precizez cã dumnealui a stat cam un sfert de orã la standul meu. La un moment dat a întrebat cât costã producerea unei masini de 6G. Dupã ce i-am spus suma, dumnealui le-a spus celor care îl însoteau << si ce mai asteptãm?>>. Dupã ce mi-a întins mâna a douã oarã, mi-a spus <<Am bãtut palma,da?>>. Fie cã noi, românii, sã începem acum constructia masinii de 6G, masina viitorului.”, a precizat Adrian Roca pentru cotidianul nostru.
Premiat de Muzeul National Tehnic
„Pe 20 octombrie am fost premiat cu Premiul <<Prof. Ing. Dimitrie Leonida>>, care este cel mai important premiu din viata mea. Acest premiu aratã cã un muzeu de mare anvergurã recunoaste o inventie de mare anvergurã. Cu modestie vã spun, acesti oameni de la muzeu au vãzut cã datoritã Principiului Echivalentei al lui Einstein, aceastã masinã româneascã va dilata timpul. De fapt, masina de asfalt RosMar Hreasca, datoritã faptului cã genereazã Forte G cu plus si cu minus imense, va dilata timpul si va curba lumina. De asemenea, aceastã masinã româneascã va face strapuri între continente. Se va vedea cã, tot pe baza acestei inventii românesti, noi, românii, vom veni cu un dispozitiv care va anula gravitatia terestrã, si nu numai. Mai sunt multe de spus, dar mã oprescã aici. As dori sã multumesc firmei SC Berlin SRL, în special domnului Florin Pricope, deputatilor Mihai Botez si Daniel Olteanu precum si profesorului Popa Valeriu, de la SC C&D SRL, pentru sprijinirea participãrii mele la Salonul Auto. Sper sã fie de bun augur <<palma>> bãtutã cu profesorul Voiculescu si sã realizãm, noi românii, în tara noastrã, o masinã care dilatã timpul”, a mai spus Adrian Rosca.
Reamintim pe scurt, ce este Masina de dilatat timpul (Sistemul RosMar Hreasca) inventatã de Adrian Rosca. „Cea mai performantã masinã a omenirii, din toate timpurile, va fi masina RosMar Hreasca, cu roti libere si prisme de blocare la orice fel de sol. Aceastã masinã româneascã va fi singura de pe Pãmânt care va muta toatã lumea auto dincolo de 6G (6X9,8 m/s2, atinsi în prima secundã). Asta înseamnã cã România va muta toatã lumea auto la un alt nivel. De fapt, soferii lumii se vor bate în Forte G cât mai mari, acolo ne îndreptãm cu totii. Vor apãrea sãli de antrenament bazate pe aceastã inventie româneascã, unde oamenii obisnuiti vor trece lejer de 6-7 G, cât poate astãzi un pilot din Formula1. Dacã un soldat dac ar urca azi într-o masinã de stradã, obisnuitã, el nu ar rezistã, desi aceastã masinã nu produce nici mãcar 1G. La fel si noi, când apar Forte de peste 5G, avem probleme. Cu trecerea timpului, vom rezistã la Forte G foarte mari, vrând-nevrând. E posibil ca incinta în care vom sta sã fie proiectatã într-un fel anume. E posibil cã prin antrenamente de accelerare si decelerare omul sã depãseascã nivelul de 10G – 20 G, destul de repede. Oricum, masina RosMar Hreasca, va putea produce accelerãri de zeci de G, urmate, instantaneu, de decelerãri de zeci de G, pe asfalt, nu în laborator. Cum am mai spus, asta e tendinta lumii noastre, cu totii vom cautã Forte G, cât mai mari. Explicatia, foarte simplã, e datã de Albert Einstein: aceste G-uri, pozitive si negative, vor dilata timpul.”, a prezentat Adrian Rosca inventia sa care a uimit la SAB Autumn Bucuresti.