spot_img
16.7 C
Vaslui
02-oct.-2024
spot_img

Cel mai prost drum din România a fost reparat!

- Advertisement -

REABILITARE Din cel mai distrus drum din judetul Vaslui, DJ 243 Bârlad -Puiesti -Dragomiresti a ajuns sã fie cel mai… bun! Reabilitarea acestuia, începutã de aproape trei ani, se va finaliza pe 10 mai. Lucrarea este realizatã de firma Transmir, din Murgeni, si a costat 134 de miliarde de lei fãrã TVA, CJ Vaslui împrumutând acesti bani de la bancã. În perspectivã si alte drumuri judetene vor fi reabilitate, lucrãrile începând în acest an.

Pe 10 mai, va avea loc finalizarea reabilitãrii DJ 243 care leagã Municipiul Bârlad de Municpiul Bacãu, partea de drum din judetul Vaslui fiind de 54 de kilometri. Pe o hartã a celor mai proaste drumuri din România, întocmitã de HotNews.ro, pe baza informatiilor venite de la cititori, cele mai proaste referiri din zona Moldovei vizau pânã acum drumul judetean (DJ 243) Bârlad – Puiesti – Dragomiresti – Bacãu, ce nu a mai fost asfaltat complet dinainte de Revolutie. Portiunea de drum dintre Bârlad – Puiesti – Dragomiresti, ce apartine judetului Vaslui, a fost doar cârpitã ani de-a rândul însã gropile au reapãrut dupã fiecare deszãpezire. De trei ani, CJ Vaslui a început reabilitarea celor 54 de kilometri de drum, de la Bârlad la Dragomiresti. Licitatia pentru executarea lucrãrilor s-a fãcut încã din 2008, iar cîstigãtoare a fost firma Transmir Murgeni. Lucrurile au început însã cu stângul pentru cã studiul de fezabilitate întocmit prevedea o sumã ce s-a dovedit insuficientã. Din cauza stãrii proaste a asfaltului – suport, fondurile trebuiau suplimentate, demers extrem de greu având în vedere cã banii erau asigurati din împrumutul de 20 de milioane de euro, fãcut de CJ Vaslui la bancã. „Acum suntem aproape de final, cel mai probabil pe 10 mai îl si inaugurãm. A fost greu de finantat, banii i-am împrumutat, însã sunt multumit cã pânã la urmã s-a reusit sã se termine acest drum, care va fi foarte bun, unul dintre cele mai bune din judet, la fel ca si cel de la Cretesti la Murgeni”, a spus Vasile Mihalachi, presdintele CJ Vaslui.

Anul drumurilor …

Tot din împrumutul de 20 de milioane de euro fãcut de CJ Vaslui, anul acest vor fi începute lucrãrile la drumurile judetene care leagã comuna Epureni si satul Horga (reabilitare – asflatare), Mânãstirea Grãjdeni de comuna Grivita ( anul acesta se vor face lucrãrile de asfaltare pânã la iesirea din comuna Fruntiseni, restul fiind pietruit), comuna Pochidia de limita judetului Vaslui cu Gaslati, Tutova – Pogonesti – Ivesti, Coroiesti (DJ 243 E) – pânã la intersectia cu DN 11 A. „Anul acesta este, ca sã zic asa, un an al drumurilor pentru cã am reusit sã finalizãm câteva dintre ele, începem altele pe care le vom finaliza poate la anul, dar, per ansamblu, infrastructura judetului nostru începe sã devinã mult mai bunã ca pânã acum”, a precizat Vasile Mihalache, presedintele CJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.