spot_img
13.3 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Santajist de Pochidia, cercetat sub control judiciar de procurori

- Advertisement -

S-A LEGALIZAT SANTAJUL?….Un bãrbat de 25 de ani, Stefan Boroda, din satul Borodesti, comuna Pochidia, a fost prins de politistii bârlãdeni în flagrant, când primea 2000 de lei de la o femeie, pe care a santajat-o. Stefan Boroda, proaspãt întors de pe meleaguri spaniole, a încercat sã facã si el „un ban cinstit” santajând o tânãrã de 24 de ani din satul Sãlceni, comuna Pochidia. Politistii au intrat pe fir, i-au organizat flagrantul „ca la carte”, iar procurorul de caz a decis ca „suspectul” sã fie cercetat sub control judiciar. Nu este prima datã când un astfel de santajist este lãsat în libertate, fiind pus doar sub control judiciar, victimelor fiindu-le fricã sã mai iasã din casã! Oare s-a legalizat santajul?

Caz incredibil în comuna Pochidia, unde politistii bârlãdeni au retinut un bãrbat de 25 de ani, din satul Borodesti, bãnuit de comiterea infracțiunii de șantaj. Stefan Boroda, cãci despre el este vorba, a sosit de putin timp din Spania, unde a fost la muncã. Nu se stie cum, el a pus mâna pe niste fotografii indecente ale unei fete de 24 de ani, din satul Sãlceni, aceeasi comunã Pochidia. Acesta a contactat fata si a amenintat-o cã va publica fotografiile pe pagina sa de socializare, dacã nu-i dã 2000 de lei. Fata s-a dus glont la politie si a depus plângere, iar politistii au organizat un flagrant. „Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Ruralã Bârlad au probat activitatea infracționalã a unui bãrbat de 25 de ani, din localitatea Pochidia, județul Vaslui, bãnuit de comiterea infractiunii de șantaj. Polițiștii au stabilit faptul cã, în luna iunie a.c., acesta a intrat în posesia unor fotografii în care o tânãrã de 24 de ani este prezentatã în ipostaze indecente. Bãrbatul a amenințat-o cã îi va publica respectivele fotografii pe un cont de socializare. Pentru a renunța la publicarea acestora, bãrbatul a pretins de la tânãrã suma de 2.000 de lei. În data de 24 iunie, bãrbatul a fost prins în flagrant de polițiștii Secției 3 Poliție Ruralã Bârlad, în timp ce primea suma de bani de la persoana vãtãmatã.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii l-au retinut pentru o perioada de 24 de ore, pentru comiterea infractiunii de santaj si violare a vietii private, fapte prevãzute în Codul penal. Ieri, Stefan Boroda a fost prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei mãsuri preventive. Procurorul de caz a dispus instituirea mãsurii controlului judicar, pe o perioadã de 60 de zile, Stefan Boroda fiind cercetat în libertate.

Nu este pentru prima datã când procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad îi cerceteazã în libertate, sub control judiciar, pe santajisti. La jumãtatea lunii noiembrie anul trecut, politistii au retinut un tânãr din orasul Murgeni, Aron St. care a santajat si amenintat pe colegul sãu, Andrei A., cãruia i-a cerut taxã de protectie zilnicã de 30 de lei, altfel va avea de suferit, amenintîndu-l cã-i va viola sora de 14 ani, elevã si ea la Liceul din Murgeni. Procurorii bârlãdeni l-au pus pe Aron St. Sub control judiciar, iar victima sa, Andrei A. A abandonat scoala si a plecat în strãinãtate de frica santajistului. Si exemplele pot continua, astfel cã putem concluziona: procurorii vasluieni oare au „legalizat” santajul?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.