spot_img
15.8 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Ziua Internationalã a Iei sãrbãtoritã la Bârlad la Teatrul de Varã!

- Advertisement -

SÂNZIENELE… Pe 24 iunie, de sãrbãtoarea Sânzienelor, Primãria Bârlad si CARP „Elena Cuza” Bârlad, organizeazã manifestarea „Ia, regina portului popular românesc”. Membri CARP Bârlad se vor aduna la sediul de lângã Politia Bârlad, de unde, îmbrãcati în ii traditionale vor pleca spre sediul Primãriei Bârlad, unde, la ora 10.00 se va da startul manifestãrii. Participantii vor pleca în mars pânã la Teatrul de Varã din Grãdina Publicã, unde va avea loc o manifestare artisticã folcloricã, sustinutã de diverse ansambluri folclorice din comunele din jurul Bârladului. Ziua Internationalã a Iei este sãrbãtoritã la Bârlad pentru al doilea an consecutiv.

Duminicã, începând cu orele 10.00, Bârladul va fi „inundat” de ii si de cetãteni îmbrãcati în straie populare. Regina portului popular românesc, IA, va fi la loc de cinste, fiind sãrbãtoritã în acceasi zi cu Sânzienele.

„Pe 24 iunie, Asociatia CARP Elena Cuza în parteneriat cu Primãria Bârlad, va participa la Sãrbãtoarea Iei, la programul intitulat <<Ia, regina portului popular românesc>>. În acest program, ca parteneri au fost inclusi si A-FI si Asociatia <<Proiect Moldova>>. Astãzi (n.r.) ne-am trezit cã aceste douã asociatii s-au retras, din nu stim ce motive, asa cã actiune va fi fãcutã doar de Primãrie si CARP. Deci pe 24 iunie, la orele 9.00 toti membri CARP Bârlad se vor întâlni în curtea asociatiei, ne vom deplasa la Primãria Bârlad. La invitatia mea si a primarului Dumitru Boros, au fost invitati sã participe mai multe grupuri folclorice, formate din membri CARP Bârlad si anume : Grupul Folcloric <<Rãzesii>> din Pogonesti, cu programul <<Plai strãbun de Românie>>, Ansamblul Folcloric <<Rapsozii Ivestiului>>, Grupul <<Bucuria Copiilor>> din Floreni, cu programul <<Dor de neam>>, Grupul vocal instrumental <<Doina Similei>> din comuna Al. Vlahutã, cu manifestarea <<Românie, plai strãbun>>, Scoala Gimnazialã Gara Banca cu <<Flori de Sânziene de pe meleaguri bãncene>> si Ansamblul <<Mostenitorii>> din Fruntiseni. Tinem sã vã informãm cã aceste grupuri vin neconditionat, sunt colaboratorii nostri la orice actiune si precizez cã le multumim din suflet prin intermediul cotidianului dumneavoastrã. Manifestarea va începe din fata primãriei Bârlad, vom merge pânã la Teatrul de Varã din Grãdina Publicã, unde grupurile folclorice vor începe spectacolul si sãrbãtoarea Iei, regina portului nostru popular.”, a precizat fostul magistrat Mihai Nicolae, presedintele CARP Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.