spot_img
11.9 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Ucis de un vitezoman cu permis de conducere obtinut in Italia

- Advertisement -

Un tanar de 21 de ani, care si-a obtinut permisul de conducere in Italia, in urma cu doi ani, a provocat din cauza vitezei excesive un accident de circulatie in urma caruia a murit un om iar altul este in spital, in stare grava.

Un barbat in varsta de 78 de ani din Botosani si-a pierdut viata iar un subofiter al UM 01189 a fost grav ranit intr-un accident rutier petrecut pe DN 29 D, pe raza localitatii Victoria, comuna Stauceni. Un sucevean in varsta de 21 de ani, cu permis de conducere obtinut in Italia a pierdut controlul unei autoutilitare, intrand in plin intr-un autoturism care circula regulamentar.

Evenimentul a avut loc in jurul orei 07.30, Ion Gurau din orasul Cajvana, judetul Suceava, posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2009, eliberat de autoritatile italiene, fiind la volanul unei autoutilitare marca Mercedes. Ajungand pe un sector de drum in panta, din cauza vitezei excesive, acesta a pierdut controlul volanului, ajungand cu o roata pe acostament si patrunzand pe contrasens, unde a intrat in coliziune frontala cu autoturismul Volkswagen, condus regulamentar de Mihai-Dragos Talpalariu, in varsta de 39 ani, din municipiul Botosani.

Golf-ul, transformat intr-un morman de fiare

Impactul a fost devastator pentru ocupantii Golf-ului, autoturismul fiind distrus in proportie de 100%. De altfel si autoutilitara a fost grava avariata, dupa ce s-a rasturnat o data in urma impactului. Langa sucevean, in autoutilitara, se afla si mama sa, insa ambii au scapat nevatamati.

In urma impactului, un barbat aflat pe bancheta din spate a Volkswagen-ului, luat la ocazie, Gheorghe Scutaru de 78 ani, din municipiul Botosani, a murit. De altfel ambii ocupanti ai autoturismului au ramas incarcerati in masina, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru a-i scoate dintre fiarele contorsionate.

Militarul, fost luptator in Afganistan, este in stare grava

Culmea ironiei este ca soferul autoturismului a luptat in Afganistan, intorcandu-se cu bine acasa, insa a fost ranit grav intr-un accident rutier in timp ce mergea la serviciu. Desi ambele victime au fost duse la spital, pentru batran nu s-a mai putut face nimic.

Insa medicii au dus o lupta crancena pentru a-l salva pe militar. „Pacientul este intr-o stare deosebit de grava, prezinta un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu multiple plagi epicranian, contuzie cerebrala, traumatism toracic, cu observatie multiple fracturi costale”, a precizat medicul Petrica Radauceanu, medicul sef al UPU.

Desi initial s-a crezut ca poate fi transferat la Iasi, la clinica de neurochirurgie, fiind chemat un elicopter, in cele din urma s-a renuntat. Starea lui Mihai-Dragos Talpalariu era atat de grava incat medicii elicopterului au refuzat sa-l transporte la Iasi. De urgenta, militarul a fost supus unei interventii chirurgicale la Spitalul Judetean, urmand ca de indata ce se va stabiliza sa fie transferat la Iasi.
Politistii care au efectuat cercetari la fata locului au stabilit ca suceveanul nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Insa Ion Gurau se va alege cu dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.