spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Doi copii ucisi de un incendiu

- Advertisement -

O tragedie de nedescris a lovit o familie din localitatea Corni, sambata seara, doi copii murind in urma arsurilor suferite intr-un incendiu. O sora de-a lor este si ea internata cu arsuri la Clinica de arsi a Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

Nenorocirea a avut loc in jurul orei 20.30, fiind provocata, cel mai probabil, din cauza unui jar cazut din soba pe materiale textile. Cei trei copii, cu varste cuprinse intre doi si patru ani, erau lasati singuri acasa de catre mama lor, Anca Motoc, in varsta de 21 de ani, care era plecata prin vecini. Tatal copiilor este plecat la munca in strainatate, astfel ca cei trei copii erau nesupravegheati, cel mai mare dintre frati, in varsta de 11 ani nefiind nici el acasa, fiind plecat la o stana.

Alt factor care a dus la producerea tragediei a fost ca incendiul a fost anuntat cu intarziere, vecinii vazand tarziu ca locuinta in care se aflau copiii era cuprinsa de flacari. Din pacate, in urma incendiului si-au pierdut viata doi baietei, unul in varsta de doi ani si noua luni iar celalalt de un an jumatate, al treilea suferind arsuri si fiind transportat la spital.

Pompierii au gasit in dormitorul familiei o scena de cosmar

In momentul producerii incendiului acasa se aflau doar cei trei frati, doi baieti si o fata. Pompierii au gasit o scena de cosmar cand au ajuns, camera in care erau cei trei copii fiind cuprinsa in totalitate de flacari.

„La fata locului s-au deplasat doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma. La sosirea garzii de interventie, ardeau bunurile din dormitorul casei. Un baietel, in varsta de doi ani si noua luni, a fost gasit decedat. Fratii sai, o fetita de patru ani si un baietel de un an si sase luni, aflati in aceeasi incapere in momentul izbucnirii incendiului, au suferit arsuri si s-au intoxicat cu monoxid de carbon, fiind transportati la spital pentru ingrijiri medicale de specialitate”, a declarat plutonier major Dorina Lupu, subofiter relatii publice al ISU Botosani.

De la Spitalul de Pediatrie din Botosani medicii au luat decizia transferarii copiilor la Bucuresti, cel mai grav fiind baietelul, care suferise arsuri pe 75% din suprafata corpului.

De la Botosani, copii au fost dusi cu ambulanta, insotiti de mama lor, la aeroportul din Salcea, de unde au fost preluati de un avion al SMURD si dusi la Clinica de arsi a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitala. Din pacate, in cursul zilei de duminica, in ciuda eforturilor medicilor bucuresteni, al doilea baietel si-a pierdut viata, murind in urma arsurilor grave suferite.

Anchete deschise de Politie si Protectia Copilului

Politistii urmeaza sa stabileasca, in urma anchetei, imprejurarile exacte in care s-a produs incendiul.

„In cauza se efectueaza cercetari pentru a se stabili circumstantele producerii incendiului”, a declarat comisarul sef Gabriel Miron, ofiter in cadrul IPJ Botosani.

Totodata, politistii au sesizat si conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru a fi facuta o ancheta sociala, pentru a se vedea daca cei doi copii ramasi, baiatul de 11 ani si fetita de patru ani, mai pot fi crescuti de mama lor.
In functie de rezultatul anchetei, Anca Motoc poate fi cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.