spot_img
13.1 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Bunicul de pe internet

- Advertisement -

Bunicuţa care îşi răsfăţa nepoţii cu prăjituri delicioase şi le împletea ciorapi călduroşi, bunicul care spunea poveşti fascinante şi îşi plimba nepoţii prin parc s-au adaptat vremurilor moderne. De când îşi văd mai des copiii şi nepoţii pe webcam au devenit poligloţi, navighează pe internet, ba au şi cont pe Facebook.

Un asemenea bunic modern este dl Vasile. Bunic iubitor, i se umplu ochii de lacrimi când vorbeşte despre Rareş-Andrei, nepoţelul lui, care a împlinit 5 anişori pe 10 aprilie. De doi ani, Rareş şi părinţii lui locuiesc în Italia, lângă Roma.

Cele mai fericite zile recente din viaţa lui de bunic au fost în august 2010, când nepotul a fost la Galaţi şi practic i s-a dedicat, ducându-l în toate locurile lui favorite: în Grădina Publică, pe Faleză. În rest, weekendurile lui sunt moarte, fără pic de farmec.

„La mulţi ani!”, pe mess

Sâmbăta şi duminica, dl Vasile, fiul, nora şi nepoţelul au întâlnire pe messenger. „Avantajul este că se pot vedea şi auzi gratis, la telefon m-ar costa enorm. Dar nu îl pot îmbrăţişa sau săruta! Relaţia a rămas însă la fel de caldă şi de strânsă”, spune dl Vasile.

De ziua lui, i-a trimis puştiului cadou colecţia de DVD-uri cu Spiderman (Rareş e fan înfocat al Omului Păianjen) şi Buggs Bunny. Bunicul a rămas cu inima grea pentru că văzuse un Spiderman frumos şi apucase să i-l promită, dar s-a vândut înainte de a apuca să-l cumpere.

După petrecerea cu tort, şampanie pentru copii şi cadouri la care Rareş i-a avut invitaţi pe prietenii lui, sărbătoarea s-a mutat pe internet. Reuniţi în faţa monitorului i-au cântat „Mulţi ani trăiască” pe trei voci: bunica, bunicul şi unchiul.

Rareş a purtat de ziua lui cămaşă şi cravată asortată, semn că devine pe zi ce trece bărbat. Băiatul este foarte apreciat la grădiniţa italiană şi iubit atât de colegi, cât şi de educatoare.

Căţelul

Favoritul băiatului este câinele Nero, de care este atât de ataşat încât ar fi în stare să se mute cu el în cuşcă. Ce-i drept, l-a „vizitat” pe căţel de câteva ori în domiciliul din curte.

Într-o zi, când puştiul n-avea chef de conversaţie pe net, ca să-l convingă să lase joaca şi să vină în faţa calculatorului, bunicul i-a spus că are şi el un căţel. I-a arătat un căţel de pluş şi manevrându-l cu talent l-a convins pe Rareş că e viu. S-a ascuns în spatele ecranului şi a lătrat ca un pui de căţel spre încântarea celui mic.

Băieţelul ar fi fost în stare să ia primul avion spre ţară, numai să-l cunoască personal pe prietenul cu patru lăbuţe. Deci bunicul va avea o mare problemă dacă Rareş vine la vară şi întreabă unde e căţelul…

Rareş este mereu în sufletul bunicului său modern, care trăieşte emoţii amestecate: şi-ar dori ca familia fiului să fie fericită în Italia, dar ştie un singur lucru – dacă Rareş merge la şcoală în Italia, îl pierde. Şi până atunci nu mai sunt decât doi ani…

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.