Descoperire divinã la Suletea
Primarul comunei spune cã nimic nu este întâmplãtor si vrea sã-i dãruiascã Episcopului Ignatie dovada, drept cadou!
MIRACOL…Minune în sãptãmâna de dinaintea Crãciunului! Doi bãrbati din Suletea au descoperit, ieri, semnul Sfintei Cruci pe butucul de lemn pe care îl tãiau. Curiosi sã vadã dacã acesta se aflã pe toatã bucata de lemn, cei doi au tãiat-o în felii. Nu micã le-a fost mirarea sã vadã semnul divin pe toate feliile de lemn. Vestea descoperirii a ajuns si la primarul comunei, Ciprian Tamas, care si-a arãtat intentia de a oferi Epicopului Ignatie un cadou cu aceastã dovadã a semnului divin imprimat pe butucul de lemn.
Minune sau purã întâmplare? Asta se întreabã în aceste zile oamenii din Suletea, care au aflat cã doi consãteni de-ai lor au gãsit Sfânta Cruce imprimatã pe bucata de lemn pe care o tãiau. „Eu sunt de pãrere cã trebuie sã o luãm ca pe un semn de la Dumnezeu, nu vezi în fiecare zi asa ceva, nu apare oriunde si nici oricând. Trebuie sã tinem cont cã se întâmplã cu câteva zile înainte de sãrbãtoarea Nasterii Domnului, când ar trebui sã fim mai buni, mai deschisi la suflet si actiuni umanitare”, ne-a declarat un sãtean din Suletea.
Primarul comunei: „nimic nu e întâmplãtor”
De aceeasi pãrere este si primarul comunei, Ciprian Tamas: „aceastã decoperire îmi întãreste convingerea cã nimic nu e întâmplãtor. Comuna Suletea a trecut si trece în continuare printr-o perioadã foarte grea din punct de vede financiar. Însã m-am rugat la Dumnezeu si mereu a venit cu o solutie salvatoare. Spre exemplu, anul acesta îi povesteam unei persoane care participa la concertul de colinde de zilele trecute cã îmi doresc ca sãrbãtorile de iarnã sã treacã mai repede. M-a întrebat de ce si i-am spus cã îmi pare foarte rãu cã nu putem sã oferim copiilor din comunã cadouri de Mos Crãciun. M-a întrebat cam la cât s-ar ridica costurile unei astfel de actiuni, i-am spus cã în jur de 5.000-6.000 lei, iar atunci mi-a spus <<îi aveti. Îi donãm noi>>. Un gest foarte frumos pentru cei 300 de copii de la noi din comunã, care se vor bucura de venirea Mosului. Repet, nu cred cã e o coincidentã, mai ales cã apare acum, înainte de Crãciun, tocmai de aceea am decis sã prelucrãm, adicã sã slefuim o bucatã de lemn pe care e imprimatã Sfânta Cruce si sã o dãruim Preasfintitului Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, care pur si simplu ne-a fascinat la ultima vizitã”.
Specialistii în silviculturã: „o ranã din tineretea copacului”
Nu este prima oarã când semnul Sfintei Cruci apare pe o bucatã de lemn, cartof sau orice alt obiect. „Diferenta între minune si semn natural (sau falsã minune) este datã de scopul sau efectul fenomenului. Dumnezeu face minuni pentru mântuirea tuturor, nu pentru interese izolate. În Evanghelii, orice minune sãvârsitã de Hristos se rãsfrânge asupra tuturor celorlalti, nu rezolvã doar punctual problema cuiva. Dumnezeu lucreazã pentru toti, nu doar pentru unii”, explicã preotul constãntean Eugen Tãnãsescu. În timp ce preotii cred cã aceste semne divine pot avea o dublã semnificatie – sã întãreascã oamenii în credintã si sã-i readucã pe drumul cel drept pe cei rãtãciti, specialistii din silviculturã sustin cã desenele care apar în interiorul lemnului pot avea ca explicatie „o ranã din tineretea copacului, care a fost înglobatã în trunchi odatã cu cresterea anualã în grosime”.