spot_img
12.4 C
Vaslui
30-sept.-2024
spot_img

Help Azorel!

- Advertisement -

CONTROVERSE “La Bârlad, cânii comunitari vor fi eutanasiati dacã asa va cere legea”, spune primarul Bârladului. Asa cum era de asteptat, Lucia Cãlinoiu, presedinta sigurei asociatii de protectie a animalelor din Bârlad, intitulatã “Help Azorel”, este total împotriva legii care va permite adminsitratiei locale sã eutanasieze câinii comunitari.

Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, precizeazã cã este de acord cu legea în sine, pentru cã, desi iubeste animalele, tine mai mult la siguranta cetãtenilor din orasul pe care îl conduce. “Personal am acasã doi câini, care îmi înfrumuseteazã viata. Dar dragostea pentru animale nu îmi întunecã judecata si precizez cã tin mai mult la siguranta bârlãdenilor, care sunt agresati de haitele de câini ce  sunt liberi pe strãzi. Dacã va fi lege, trebuie sã o respectãm”, a spus primarul Constantinescu. În padocurile din Bârlad sunt acum 115 câini, pentru care Primãria cheltuie din bugetul local peste 40 000 de lei anual, ca sa le asigure mâncare si îngrijire. Zilnic ajung la spital persoane muscate de câinii comunitari, în special din zonele unde sunt amplasate ghenele de gunoi. Angajatii de la Grãdina Zoo, care lucreazã la Serviciul de Ecarisaj, strâng zeci de cãini comunitari de pe strãzi, sãptãmânal, multi dintre catei fiind foarte agresivi.

Asociatia “Help Azorel” din Bârlad împotriva eutanasierii

Pe data de 28 martie, mai multi sustinãtori ai campaniei împotriva eutanasierii câinilor comunitari si ai Asociatiei “Help Azorel” au protestat în fata Primãriei Bârlad, organizând un Flashmob, timp de 15 minute. Bârlãdenii iubitori de animale au împrumutat de peste granite o formã nouã de manifestare, asa-numitul flashmob, termen tradus prin “aglomerare spontanã”. Un flashmob este “adunarea rapidã a unei mase de oameni. Acestia se constituie într-o multime care se comportã neobisnuit câteva minute, apoi se despart. „Noi am protestat prin aceastã formã împotriva votãrii acestei legi. Deputatii din comisia de administratie au dat un raport favorabil controversatei Legi a gestionãrii câinilor fãrã stãpân, votând pentru eutanasierea câinilor nerevendicati în termen de 30 zile. Votul final urmeazã sã fie dat de plenul Camerei Deputatilor. Deci, nu e votatã legea si sperãm în continuare sã învingã ratiunea, corectitudinea si compasiunea.”, ne-a spus Lucia Cãlinoiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.