spot_img
20 C
Vaslui
25-sept.-2024
spot_img

Miting de protest în Piaţa Constituţiei pe durata dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură pe Codul muncii

- Advertisement -

Sindicaliştii din toate domeniile organizează miercuri, în ziua dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură pe Codul muncii, un miting de protest în Piaţa Constituţiei, la care se aşteaptă să participe cel puţin 50.000 de oameni.

Confederaţiile sindicale au decis săptămâna trecută să organizeze un amplu miting de protest în Piaţa Constituţiei pe 16 martie, în ziua în care va fi dezbătută şi votată în Parlament moţiunea de cenzură introdusă de opoziţie ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe noul Cod al muncii.

Sindicaliştii speră la o participare la miting de minim 50.000 de oameni, care vor veni în mod organizat, şi au făcut un apel şi la populaţia Bucureştiului să iasă în stradă.

Tot miercuri, sindicatele din CFR vor declanşa o grevă de avertisment cu întreruperea lucrului, prin urmare trenurile nu vor circula în intervalul orar 7.00 – 9.00.

Liderii confederaţiilor sindicale susţin că noua formă a Codului muncii promovată de Guvern transformă angajatul român în sclav.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pentru noul Cod al muncii pe 8 martie. Imediat, opoziţia a depus moţiune de cenzură, prima de la începutul acestei sesiuni parlamentare.

Dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, Guvernul va fi demis.

Confederaţiile sindicale au anunţat că vor ataca noul Cod al muncii la Curtea Constituţională, dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.