spot_img
21 C
Vaslui
24-sept.-2024
spot_img

Mită la ANAF: Consilierul superior Adrian Gavrilă şi avocatul Marius Stăncescu rămân în arest

- Advertisement -

MITĂ. Consilierul superior ANAF Nicolae Adrian Gavrilă şi avocatul Marius Stăncescu rămân în continuare în arest, ICCJ respingând, joi, contestaţia acestora la decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile în dosarul în care sunt acuzaţi trafic de influenţă, pentru o mită de 1,8 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Consilierul superior Adrian Gavrilă şi avocatul Marius Stăncescu, acuzaţi de trafic de influenţă, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în 2 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Gavrilă şi Stăncescu au contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat, marţi, recursurile lor.

Procurorul DNA prezent la şedinţă spunea atunci că la nivelul ANAF ar fi „filiere” care se ocupă cu protecţia unor persoane, stopând astfel unele anchete.

„Există la nivelul ANAF mai multe filiere care oferă protecţie şi lucrează în vederea sporirii lipsei de tragere la răspundere, stopând astfel activităţile de urmărire penală”, arăta procurorul în faţa instanţei.

Avocatul lui Stăncescu spunea că decizia Curţii de Apel Bucureşti conţine o eroare, în sensul că deşi motivarea arestării s-a făcut în baza articolului care se referă la pericolul pentru ordinea publică, pe mandatul de arestare se prezintă un alt motiv, respectiv că inculpatul ar fi vrut să fugă.

„Judecătorul fondului a luat decizia prin prisma art. 148 lit. f, iar în motivare se vorbeşte de art. 148 lit. a, care vorbeşte de pericolul de fugă al inculpatului. Niciun moment judecătorul fondului nu a vorbit despre o asemenea situaţie aceea că Stăncescu ar vrea să fugă, iar în acest sens nu există nicio probă”, preciza avocatul Ion Cazacu.

romanialibera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.