Biografia lui Cătălin Botezatu, „Trei vieţi, pedeapsa”, a fost cea mai furată carte din reţeaua Diverta, cu 78 de exemplare lipsă la inventarul de pe anul 2010, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai lanţului de magazine.
Prima parte a biografiei autorizate a designerului Cătălin Botezatu , „Trei vieţi – Pedeapsa”, scrisă de Monica Vlad, a fost lansată în librării la sfârşitul lui noiembrie 2010.
„Trei vieţi – Pedeapsa” reliefează experienţa cruntă a închisorii, perioada cea mai neagră din viaţa lui Cătălin Botezatu, şi prezintă o lume dură în care unui bărbat rafinat, care trăise în lux, i-a fost aproape imposibil să se adapteze. În 1996, Cătălin Botezatu a fost încarcerat la Cremona, într-o puşcărie de maximă securitate, fiind acuzat de bancrută frauduloasă. După ce luni de zile şi-a căutat asociatul prin lume pentru a-l convinge să se întoarcă în România şi să îşi rezolve problemele cu legea şi cămătarii, după ce a fost ţinut captiv în Danemarca, s-a predat carabinierilor, în speranţa că aşa va ajunge în România. Numai că extrădarea lui s-a lăsat aşteptată. Aşadar, a fost nevoit să se adapteze unui mediu nociv, care i-a măcinat sănătatea fizică şi psihică, şi să întâlnească persoane şi să încerce experienţe pe care şi-ar fi dorit să nu le cunoască. Totodată, cartea conţine scrisorile în original pe care deţinutul Cătălin Adrian Botezatu i le-a trimis, din puşcăria de la Cremona, mamei lui.
Pe locul al doilea în topul celor mai furate cărţi din reţeaua Diverta s-a aflat volumul „Secretul”, de Rhonda Byrne (73 de exemplare), urmat de „Walkiriile”, de Paulo Coelho (56 de exemplare).
Pe poziţia a patra în ineditul top s-a clasat bestsellerul „Mănâncă, roagă-te, iubeşte”, de Elizabeth Gilbert, cu 51 de exemplare lipsă, în timp ce poziţia a cincea a fost ocupată de „Secretul: Învăţături zilnice”, de Rhonda Byrne – 27 de exemplare furate.
Pe poziţia a şasea s-a clasat volumul „De ce bărbaţii se însoară cu scorpii”, de Sherry Argov, cu 25 de exemplare furate, urmat de „Jurnalul unui puşti”, de Jeff Kinney (23 de exemplare), şi de „Încă de pe atunci, vulpea era vânătorul”, de Herta Muller (19 exemplare).
Pe ultimele două locuri în topul celor mai furate cărţi se numără titlurile „Şi noi ce mai mâncăm… ca să slăbim?”, de Gheorghe Mencinicopschi (18 exemplare), şi „Pelerinii”, de Paulo Coelho (17 exemplare).
În total, în 2010, din reţeaua Diverta au fost declarate lipsă 3.752 de cărţi.
Reţeaua Diverta are în prezent circa 50 de librării în toată ţara.
mediafax.ro