spot_img
25.5 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Guvernul a adoptat Codul muncii, pe care îl transmite Parlamentului

- Advertisement -

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de modificare a Codului muncii, în urma unei şedinţe care a durat aproximativ o oră. Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, proiectul de lege urmează să fie trimis, în cursul aceleiaşi zile, la Parlament, pentru ca Legislativul să stabilească data la care Guvernul îşi asumă răspunderea pentru document.

Potrivit articolului 114, alineat 1 din Constituţia României, „Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege”.

Dacă în termen de trei zile de la asumarea răspunderii, deputaţii şi senatorii nu au iniţiat nicio moţiune de cenzură la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege sau programul pe care acesta şi-a asumat răspunderea se consideră adoptat (art. 114, alineat 3 din Constituţie). Dimpotrivă, dacă moţiunea de cenzură a primit votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, atunci Guvernul este demis (art. 113 alineat 1, art. 114, alineat 2).

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.