spot_img
15 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

OMV Petrom a făcut anul trecut un profit record de 2,19 miliarde lei

- Advertisement -

Grupul OMV Petrom a înregistrat anul trecut un profit net de 2,19 miliarde lei, cu 163% mai mare decât cel obţinut în 2009, de 833 milioane de lei, potrivit datelor transmise, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Producătorul de ţiţei şi gaze deţinut de grupul austriac OMV a înregistrat în 2010 vânzări de 18,61 miliarde de lei, în creştere cu 16% faţă de cele obţinute în anul precedent.

Reprezentanţii Petrom susţin că rezultatele financiare pe anul trecut reflectă preţul mai mare la ţiţei şi îmbunătăţirile semnificative ale eficienţei operaţionale în Rafinare şi Marketing.

„Într-un mediu favorabil al preţurilor la ţiţei, anul 2010 a marcat realizarea unei serii de proiecte strategice şi a unor îmbunătăţiri semnificative ale performanţei noastre operaţionale. În Explorare şi Producţie am pus cu succes în funcţiune, înainte de mijlocul anului, sistemul de livrare a gazelor de la Hurezani şi am demarat producţia din noile sonde-cheie, menţinând totodată rata de înlocuire a rezervelor în România peste nivelul de 70%, pentru al treilea an consecutiv. În Rafinare şi Marketing, mediul economic nefavorabil ne-a influenţat negativ vânzările de carburanţi şi nivelul marjelor”, a declarat director general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru 2011, oficialii Petrom se aşteaptă ca piaţa românească să iasă din recesiune şi să înregistreze un progres treptat în a doua parte a anului.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.