spot_img
23.3 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Mircea Geoană a discutat cu omologul său francez despre aderarea României la Spaţiul Schengen

- Advertisement -

România trebuie să fie tratată ca toate celelalte state europene care au aderat la Spaţiul Schengen, în conformitate cu acquisul european Schengen, a declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, atât la întâlnirea cu omologul sau francez, Gerard Larcher, cât şi în discuţia cu membrii Comisiei de Afaceri Europene din Senatul francez.

‘A crea un mecanism suplimentar special pentru ţara noastră, dincolo de cel aplicat deja celorlalte state care au aderat, este un lucru pe care România nu poate să-l accepte. Nu se pot schimba regulile în timpul jocului doar în cazul României’, a mai spus liderul Senatului.

Delegaţia României condusă de preşedintele Senatului, care s-a aflat într-o vizită oficială la Paris în 15 şi 16 februarie, a avut o serie de întâlniri cu Gerard Larcher, preşedintele Senatului din Franţa, cu Jean Bizet şi alţi membri ai Comisiei pentru Afaceri Europene şi Lionel Luca, preşedintele Grupului de prietenie cu România din Assemblee Nationale.

Mircea Geoană a mai avut întâlniri cu Edouard Balladur, fost prim-ministru francez şi preşedintele comisiei care a lucrat la revizuirea Constituţiei din Franţa, cu Laurent Fabius, deputat, fost prim-ministru, şi cu Jean Pierre Raffarin, senator şi reprezentantul personal al preşedintelui Sarkozy pentru Francofonie, fost prim-ministru al Franţei în perioada 2002-2005.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat teme legate de aderarea României la Spaţiul Schengen, relaţiile bilaterale romano-franceze, guvernanţa economică europeană, politica Agricolă Comună şi de Coeziune Europeană, găsirea unei căi comune la nivel naţional şi european pentru integrarea cetăţenilor de etnie romă.

‘Suntem reprezentanţi ai tuturor partidelor parlamentare din România, dar am venit aici cu un mesaj comun pentru că România a avut întotdeauna o relaţie bilaterală specială cu Franţa, chiar dacă traversăm zilele acestea cel mai delicat moment din istoria relaţiilor franco-române. Reacţia Franţei privind aderarea României la Spaţiul Schengen a stârnit o reacţie de confuzie şi de preocupare la nivelul opiniei publice româneşti, mai ales că Franţa a fost principalul partener istoric al României’, a declarat Mircea Geoană, în cadrul întâlnirilor. El a subliniat că securizarea graniţelor ţării este un obiectiv naţional pentru România, dincolo de obiectivul aderării la Spaţiul Schengen.

Din delegaţia Senatului României aflată în vizită la Paris au mai făcut parte senatorii Radu Alexandru Feldman (PDL), Bokor Tiberiu (UDMR), Viorel Arcaş (PSD) şi Mario Ovidiu Oprea (PNL).

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.