spot_img
16.7 C
Vaslui
24-sept.-2024
spot_img

Detinutii vasluieni, în cãutare de contracte!

- Advertisement -

Aveti o afacere care necesitã fortã de muncã necalificatã si nu gãsiti suficiente persoane? În situatii de crizã, ideile de afaceri vin tocmai de la… Penitenciarul Vaslui, care anuntã cã pune la dispozitia celor interesati, persoane fizice sau juridice, fortã de muncã specialã (persoane private de libertate), pe perioade de timp determinate (1-12 luni), în conditii foarte avantajoase si cu un numãr variabil de persoane, în functie de nevoile societãtii aflate în nevoie. Serviciile penitenciarului acoperã o gamã diversã de activitãti, muncã necalificatã, cum ar fi lucrãri în domeniul constructiilor civile si industriale, rutiere si feroviare etc.; lucrãri în agriculturã (prãsit manual, irigat, recoltat); gospodãrie comunalã (curãtat parcuri si spatii verzi, amenajat si curãtat strãzi); ambalat confectii textile etc.; productie ambalaje carton/mase plastice; activitãti auxiliare muncii necalificate (sãpat santuri, recuperarea deseurilor si reciclarea acestora, lucrãri de curãtenie, manipulat materiale etc.).

Folosirea fortei de muncã speciale, spune subcomisarul Nicolae Toma, purtãtorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, poate reprezenta o solutie eficientã pentru societãtile care doresc stabilitate si rentabilitate în activitãtile desfãsurate. Forta de muncã specialã de la Penitenciarul Vaslui este folositã de societãti comerciale din Vaslui si alti beneficiari, de peste 15 ani, pe parcursul derulãrii contractelor, acestea suplimentând constant numãrul detinutilor folositi. “Avantajele colaborãrii cu unitatea noastrã sunt multiple. Este vorba de: asigurarea unui numãr constant de persoane private de libertate pe toatã durata derulãrii contractului, atât în interiorul penitenciarului cât si în exteriorul acestuia; negocierea tarifelor în functie de complexitatea lucrãrilor efectuate, luându-se în considerare salariul minim pe economie; folosirea detinutilor la muncã nu implicã încheierea unor contracte de muncã cu acestia, ci încheierea unui contract de prestãri servicii între societate si penitenciar; scutirea de la plata obligatiilor fatã de bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor de sãnãtate, fond de somaj, etc.; oprirea procesului de productie, la solicitarea beneficiarului fortei de muncã speciale, pe anumite perioade de timp, din cauze obiective,(ex. conditii meteo), fãrã ca acest lucru sã atragã cheltuieli suplimentare din partea societãtii beneficiare; paza persoanelor private de libertate si hrana acestora sunt asigurate de cãtre penitenciar.”, spune Toma.

Detinutii vor primi bani pentru activitatea lor

Supravegherea si coordonarea lucrãrilor sunt asigurate de cãtre personalul penitenciarului în colaborare cu reprezentantii societãtii angajatoare, în timp ce programul de lucru este la 7.00 la 15.00, cu exceptia zilelor de repaus sãptãmânal. Noile modificãri ale legii 275/2006 privind executarea pedepselor si a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal sunt si mai atractive pentru a stimula pe cei care presteazã o muncã utilã, respectiv: din venitul realizat, persoana privatã de libertate primeste 40% , iar din aceastã sumã poate folosi 75%, restul de 25% consemnându-se pe numele sãu, urmând a fi încasat împreunã cu dobânda aferentã în momentul punerii în libertate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.