Sesizările procurorului general interimar nu sporesc gradul de încredere în Procuratura Generală. Dimpotrivă, după cazul judecătoarei Domnica Manole, situaţia creată în jurul magistratei Olga Cojocaru, care a scăpat de urmărire penală, se observă o abordare selectivă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.
Invitaţii emisiunii au menţionat că situaţia legată de magistrata Domnica Manole este un semnal de alarmă pentru toţi judecătorii din ţară. „Cazul Domnica Manole a setat un precedent extrem de periculos, pentru că în acest caz, de fapt, este vorba despre o interpretare greşită a legii. Tot respectul pentru acei 15 judecători care au ieşit cu o declaraţie în acest caz. Este un precedent destul de periculos. Decizia de acum şi decizia de săptămâna trecută mă face să cred că CSM-ul are o abordare selectivă, pentru că eu nu văd diferenţă, reieşind din informaţia care este publică. De ce săptămâna trecută CSM-ul a dat acordul şi de ce săptămâna aceasta CSM-ul nu a dat acordul rămâne o întrebare retorică”, a spus directorul de programe al Centrului de Resurse Juridice, Nadejda Hriptievschi.
„Trebuie să apară acest spirit de corporaţie, în sensul normal al cuvântului corporaţie şi să se înţeleagă că dacă săptămâna trecută a fost Domnica Manole, săptămâna viitoare ar putea fi oricare care nu place nici măcar nu sistemului, nu place cuiva care influenţează sistemul”, a continuat Mariana Kalughin, vicepreşedintele Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei.