DILEME… Un camion de la Remat, oprit în fata Palatului Copiilor, de politistii locali, a stârnit vâlvã si a ridicat totodatã semne de întrebare în rândul vasluienilor uimiti cã un vehicul de mare tonaj trece prin centrul orasului. Ce cautã camionul pe strada principalã? L-au amendat pe sofer? Îi vor da voie sã îsi continue drumul? Nu a plãtit taxa de trecere? Sunt câteva dintre întrebãrile pe care si le-au pus vasluienii. Legal, asa ceva nu este permis decât dacã se plãteste o taxã de 50 lei. Povestea camionului este, însã, extrem de interesantã si de curioasã, cãci martorii povestesc cã un apel telefonic ar fi rezolvat problema.
Politistii locali au oprit vehiculul si i-au cerut soferului permisul de liberã trecere. Pentru cã nu-l avea, i-au spus cã nu-i dau voie sã meargã mai departe. În acel moment a intervenit Aurel Anton, director executiv adjunct la Directia Economicã a Consiliului Judetean (CJ), care si-a scos telefonul din buzunar si a sunat pe cineva. Martorii la întâmplare povestesc cã, din ceea ce au auzit, ar fi sunat chiar sefi de prin primãrie. Seful politistilor locali care l-au oprit pe camionagiu în trafic, sustine cã toatã neîntelegerea ar fi pornit de la faptul cã în acel moment, o persoanã din cadrul firmei Remat era la primãrie pentru a plãti taxa de liberã trecere. Directorul executiv adjunct al Directiei Economice CJ spune cã nu stie dacã se plãteste sau nu o astfel de taxã si cã el a sunat-o pe sotia sa, sefa Serviciului de Resurse Umane din cadrul CJ-ului: „e Samantha, a fãcut „poc” si a rezolvat”.
Ce a provocat neîntelegerea
Camionul era al firmei Remat, cea care a câstigat luna trecutã licitatia organizatã de Consiliul Judetean. Venise sã ridice fierul vechi rezultat ca urmare reabilitãrii si renovãrii sediului Casei Armatei. „Am verificat si a fost totul în regulã. Au plãtit o taxã de 50 lei de traversare a orasului, asa cum se procedeazã în cazul fiecãrui vehicul care transportã marfã de peste 7,5 tone. Neîntelegerea a apãrut ca urmare a faptului cã, atunci când camionul a fost oprit, o persoanã din firma respectivã era la primãrie ca sã plãteascã taxa. Au sunat la primãrie sã vadã dacã s-a plãtit si pentru cã se plãtise acea taxã, au putut trece”, a declarat Sorin Catanã, seful Politiei Locale.
„Sotia m-a ajutat”
De cealaltã parte, directorul executiv adjunct de la Directia Economicã, are o varianta a povestii mai nuantatã. „Camionul a mers la Casa Armatei, ca sã încarce fier vechi. De unde sã stiu eu dacã are voie sau nu are voie sã treacã prin centrul orasului? Eu doar mi-am fãcut treaba. Am sunat si am informat cã sunt probleme cu chestia asta. Pe cine am sunat? Trebuie sã spun? Pe sotie am sunat-o. Întodeauna ea m-a ajutat, chiar mi-a dãruit si douã fete. O femeie foarte bunã. E Samantha, a fãcut „poc” si a rezolvat. Nu stiu dacã se plãteste vreo taxã sau nu, asta este treaba celui care circulã cu masina. Nu am trecut eu pe acolo cu camionul, n-am nicio treabã. Remat, o societate comercialã din Iasi a câstigat licitatia, iar eu, din partea CJ-ului m-am dus acolo, aveam comisia dupã mine, trebuia sã se rezolve”, a spus Aurel Anton, director executiv adjunct la Directia Economicã a Consiliului Judetean.