spot_img
17.2 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

PDL renunţă la o funcţie de vice al Senatului pentru independenţii lui Oprea

- Advertisement -

PDL face schimb cu independenţii lui Gabriel Oprea, oferindu-le o funcţie de vicepreşedinte al Senatului urmând ca democrat-liberalii să preia postul care revine UNPR.

Înţelegerea urmează să fie parafată astăzi, când liderii grupurilor parlamentare din Camera superioară se întâlnesc din nou pentru a împărţi posturile de conducere.

Negocierile urmează celor de săptămâna trecută când s-a stabilit că puterea va avea, începând cu această sesiune parlamentară, majoritatea în Biroul Premanent, revenindu-i şapte din cele 13 funcţii. Astfel, PDL are rezervate cinci posturi, UDMR- unul, iar UNPR – unul.

Potrivit unor surse din PDL, democrat liberalii sunt dispuşi să satisfacă pretenţia independenţilor de a fi reprezentaţi în Senat la nivel de vicepreşedinte, cedându-le postul care, cel mai probabil, va fi ocupat de preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu.

Săptămâna trecută, după două runde de negocieri eșuate, puterea a reușit să-și impună la Senat majoritatea în Biroul Permanent, deținută până acum de opoziție. Disputele au pornit odată cu cererea independenților de a li se da funcții, după validarea grupului de către Curtea Constituțională.

”Suntem cu toţii de acord că în această sesiune parlamentară actuala putere va avea majoritate în Biroul Permanent al Senatului. Acest lucru este acceptat de toată lumea. Vor fi şapte din partea coaliţiei şi şase din partea opoziţiei. Totul este să negociem într-adevăr cele patru sesiuni parlamentare care mai sunt în faţă şi să ajungem la o concluzie şi în ce priveşte comisiile. Acesta este jobul nostru, cum s-ar spune, pentru ziua de luni”, a declarat senatorul UDMR, Verestoy Attila.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.