spot_img
11.2 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Rusia acuză România şi Vestul de influenţare a politicii Republicii Moldova

- Advertisement -

„Statele Unite, Uniunea Europeană şi România se implică direct în politica de la Chişinău, în timp Rusia nu face acest lucru”, susţine ambasadorul rus în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, care neagă că Moscova şi-ar fi dorit o alianţă de centru-stânga în această ţară, relatează PRO TV Chişinău, citat de Mediafax.

Astfel, singurul interes al Moscovei este, potrivit lui Kuzmin, de a vedea o Republică Moldova stabilă şi previzibilă. Diplomatul neagă că Rusia şi-ar fi dorit o alianţă de centru-stânga la conducerea republicii.

Potrivit Jurnal de Chişinău, diplomatul s-a arătat deranjat de faptul că Rusia este acuzată de implicare în treburile interne ale Republicii Moldova.

„Veţi aminti de vizita lui Narîşkin, dar dumnealui a fost primul oficial rus care a vizitat Chişinăul în ultima jumătate de an. Comparativ, verificaţi câţi oficiali europeni şi americani au fost în Republica Moldova în această perioadă. Pe noi ne leagă multe această ţară, ceea ce nu se poate spune despre cei care vin de peste ocean ca să-şi creeze aici zone de influenţă”, a declarat diplomatul rus, referindu-se la oficiali americani.

Ambasadorul rus susţine, de asemenea, că existenţa unor relaţii bune între Moscova şi Chişinău ar putea conduce la ieftinirea gazului rusesc. Exemplul Ucrainei, care în schimbul prelungirii acordului privind flota rusă în Crimeea a primit facilităţi la pretul gazelor, ar putea fi preluat de Chişinău.

romanialibera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.