spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Aproximativ 1.000 de pensionari militari protestează în centrul Capitalei

- Advertisement -

Aproximativ 1.000 de pensionari militari s-au strâns în Piaţa George Enescu din Capitală, urmând să participe la acţiunile de protest organizate de Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere care vizează recalcularea pensiilor militare. Alte câteva sute de cadre militare participă la acţiuni similare la Timişoara şi Iaşi.

Înainte de începerea marşului, cei aproximativ 1.000 de pensionari militari au cerut demisia Guvernului şi au scandat „Jos Băsescu!” şi „Jos Elena!” În plus, participanţii la protest poartă cu steaguri ale României şi ale sindicatului, iar unii dintre au în piept ecusoane pe care scrie „Onoare şi patrie” sau „Militar ciuruit”.

Pensionarii militari vor participa la un marş, urmând să ceară demisia cabinetului Boc şi ca vinovaţii pentru recalculare „să plătească din buzunarele lor” tot ce s-a cheltuit pentru acest proces, după cum a declarat Mircea Dogaru, liderul Sindicatului. Totodată, protestatarii vor depune un ultimatum scris la Guvern, MAI, SRI, MApN şi Preşedinţie, ameninţând că vor ieşi în stradă în număr de zeci de mii la 1 martie, alături de pensionarii civili, dacă nu li se rezolvă problema legată de pensii.

Participanţii la protest urmează să plece în marş pe traseul Piaţa George Enescu (în parcare – Calea Victoriei – Bulevardul Naţiunile Unite – Bulevardul Libertăţii – Calea 13 Septembrie – Şoseaua Panduri – Strada Dr. Reiner – Piaţa Eroilor (platou Academia Militară).

Restricţii în trafic

Din cauza mitingului programat în intervalul 11.30- 15.30, circulaţia va fi restricţionată pe arterele care intersectează traseul cuprins între Calea Victoriei – Bulevardul Naţiunilor Unite – Şoseaua Panduri, dar şi cele din zona Academiei Militare.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să evite zonele indicate.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat aseară că procesul de recalculare a pensiilor pensiile militare se suspendă, dar cele recalculate şi comunicate până în acest moment rămân valabile.

Proteste şi în ţară

Câteva sute de pensionari militari s-au adunat, de la ora 11.00, şi în Piaţa Victoriei din Timişoara, având asupra lor pancarte pe care scrie „Am servit patria” şi „Cu noi aţi intrat în NATO”, şi „Vot de blam Guvernului Boc”.

Generalii au venit în uniformă, iar toţi participanţii au pe mână banderole cu tricolorul românesc. Pensionarii vor porni în marş spre sediul Prefecturii Timiş, unde vor depune un memoriu în jurul orei 13.00.

Tot în jurul de ora 13.00 este programat şi la Iaşi un miting de protest al cadrelor militare aflate la pensie. De altfel, aproximativ 500 sunt membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate şi în Rezervă, filiala Iaşi, şi-au exprimat deja nemulţumirile în timpul ceremoniilor prilejuite de Ziua Unirii, la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.