spot_img
10.6 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Băsescu: România îşi va îndeplini angajamentele în Afganistan cu accent pe reconstrucţie şi instruire

- Advertisement -

România va continua să îşi îndeplinească angajamentele asumate în Afganistan, concentrându-se asupra valorificării experienţei în recoonstrucţia post-conflict şi în instruirea forţelor de securitate afgane, a declarat preşedintele Traian Băsescu la întâlnirea cu şefii de misiuni diplomatice străine.

El a reamintit, în discursul rostit, că Summit-ul de la Lisabona a consemnat intrarea operaţiunii ISAF într-o nouă fază, cea a procesului de tranziţie, care presupune transferul responsabilităţilor în domeniul securităţii către forţele afgane.

„România va continua să-şi îndeplinească angajamentele asumate, concentrându-şi atenţia atât asupra valorificării experienţei dobândite în dezvoltarea capacităţilor civile şi în reconstrucţia post-conflict, cât şi în instruirea forţelor afgane de securitate locale”, a spus preşedintele.

Traian Băsescu declara, la finalul Summit-ului NATO de la Lisabona că obiectivul este ca procesul de predare a gestionării securităţii către forţele afgane de către NATO şi ISAF să se încheie la finele lui 2014, ceea ce nu presupune că atunci forţele internaţionale vor pleca indiferent de situaţia ţării.

România are în Afganistan 1.663 de militari, dintre care 1.655 desfăşoară misiuni în cadrul operaţiunii ISAF (Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate) a NATO, iar 8 militari în cadrul operaţiunii Enduring Freedom a Coaliţiei Internaţionale. Ţara noastră va suplimenta cu 66 de jandarmi trupele din Afganistan.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.