spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Corneliu Vadim Tudor- reprezentantul sau ruşinea României?

- Advertisement -

Scene de circ veritabil ieri, la sediul PRM. Un executor judecătoresc, venit cu un ordin de evacuare a clădirii din strada Emile Zola, a fost înjurat birjăreşte de Corneliu Vadim Tudor.

“Imbecilo! Marş de aici! Vită încălţată! Cine eşti tu, fă, proasto? Pitica dracului” au fost numai câteva dintre cuvintele adresate de tribun executorului Paula Şomâldoc. Nu este prima dată când Vadim îşi pierde capul şi dă frâu liber jignirilor.

Ma scoate pe mine, europarlamentar, cu mascaţi, din sediul PRM, vagabondul, beţivul ăsta nenorocit de Băsescu? E o chestiune de principiu – dacă ne face nouă aşa – un partid europarlamentar, biroul meu de europarlamentar… Dacă unui partid de 4 ori parlamentar şi acuma europarlamentar i se întamplă aşa ceva, vă daţi seama că ăştia omoară oameni cu zile?”, spunea Vadim în urmă cu două luni, când a aflat hotărârea judecătorească.

Exponent al extremismului de dreapta, Vadim a fost acuzat adesea de homofobie şi xenofobie.

Sociologul Alfred Bulai a spus, pentru verticalnews, că “o parte din electoratul lui Vadim aşteaptă astfel de replici. În condiţii de criză, măsurile radicale câştigă teren“. Bulai a adăugat că marea problemă a sa este “erodarea politică, nu faptul că reacţionează violent”.

Imaginile cu un Corneliu Vadim Tudor furibund au făcut înconjurul televiziunilor, stârnind reacţii diverse: de la hohote de râs, la furie.

De ce râs? Pentru că peremistul Corneliu Vadim Tudor nu ratează nicio şansă de a se da în stambă şi a devenit o sursă inepuizabilă de expresii hilare, personaj principal al unor scenete caragieleşti. Amintim aici războiul crâncen cu preşedintele Traian Băsescu, condimentat cu acuzaţii şi injurii şi prezenţele din platourile emisiunilor TV.

De ce furie? Pentru că astfel de scene sunt posibile în România anului 2011. Iar protagonistul este un europarlamentar, un om politic ales să reprezinte ţara la Bruxelles. Atunci când se prezintă la şedinţele Parlamentului European. Căci, potrivit unui raport Vote Watch din martie 2010, Vadim este unul dintre europarlamentarii cu cea mai mică prezenţă din delegaţia românească- 40,5%, în condiţiile în care, per total, stăm cel mai prost la acest capitol, cu un procentaj de 83,46%.

Mai trăieşte politicianul Vadim?

La ultimele alegeri parlamentare, PRM nu a reuşit să depăşească pragul electoral. La alegerile europarlamentare din 2009, însă, mesajul naţionalist a prins la alegători, astfel încât a obţinut 8,65% din voturi, care s-au concretizat în 3 mandate de europarlamentar- câte unul pentru Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali, şi Dan Claudiu Tănăsescu. A fost, indiscutabil, o victorie pentru Vadim, care se hrănise ani la rând din “calificarea” în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2000, când a pierdut cu un procentaj onorabil, de 33,17%, în faţa lui Ion Iliescu.

verticalnews.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.