spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Bulgaria speră ca România să facă eforturi mai mari pentru aderarea la Schengen în 2011

- Advertisement -

Ministrul bulgar de Externe, Nikolai Mladenov,  a recunoscut şi că Bulgaria a avut probleme cu sistemul judiciar, dar speră că aderarea de va realiza până la sfârşitul anului 2011

Bulgaria va fi pregătită pentru a adera la spaţiul Schengen în martie 2011, a declarat ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Nikolai Mladenov, exprimându-şi speranţa că şi România va face la fel, şi chiar eforturi mai mari, relatează Standart News, citat de Mediafax.

Mladenov a mai declarat că România a reacţionat diferit, în comparaţie cu Bulgaria, în privinţa unei legături între aderarea sa la Schengen şi raportul de monitorizare al Comisiei Europene, pentru că „sunt ţări diferite şi abordează problemele diferit”.

Însă „cabinetul Bulgariei le spune problemelor pe nume”, a subliniat Mladenov. „Dacă nu am fi avut probleme cu sistemul judiciar, nu ar fi existat raport de monitorizare. Eu sunt sigur că fără a face vreo legătură formală între aderarea la Schengen şi raportul Comisiei, ele vor fi sincronizate astfel încât să permită Bulgariei să se alăture zonei Schengen până la sfârşitul lui 2011”, a mai declarat ministrul bulgar al Afacerilor Externe.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.