spot_img
11.9 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Zapada de miliarde de lei

- Advertisement -

Decembrie 2010 a fost luna plina pentru drumari, asta deoarece inca din prima zi a lunii au fost nevoiti sa scoata utilajele din baze in vederea curatarii drumurilor din municipiu, drumurilor judetene si nationale.

Potrivit reprezentantilor Directiei Judetene de Drumuri si Poduri (DJDP), pana pe data de 20 decembrie, facturile decontate catre firma care se ocupa de deszapezirea drumurilor judetene au fost in cuantum de circa 500.000 lei. Romeo Caciuc, directorul executiv al DJDP, a precizat ca pentru ultimele 10 zile din luna decembrie, avand in vedere ca s-a actionat pentru fluidizarea traficului, cel mai probabil vor mai deconta in jur de 100.000 lei.

In ceea ce priveste cantitatile de sare si nisip care au fost imprastiate pe drumurile judetene, peste 5.000 tone de material antiderapant au fost utilizate. „Pentru perioada 20-31 decembrie, probabil ca se vor mai cheltui cam 100.000 lei, dar acesti bani ii vom deconta pe bugetul din 2011. Pana acum am depasit 5.000 tone de material antiderapant, iar in stoc mai avem in jur de 3.000 tone, repartizate pe cele patru baze”, a declarat Caciuc.

Pe reteaua de drumuri din municipiu Botosani doar 650 tone de sare si nisip s-au imprastiat in luna decembrie, in valoare de 144.000 lei, iar reprezentantii Urban Serv urmeaza sa faca noi aprovizionari la inceput de an.

De asemenea, valoarea facturilor emise pana pe 25 decembrie indicau o valoare a activitatii rezultate pe urma deszapezirii de circa 380.000 lei, fara TVA.

Conducerea Urban Serv s-a declarat multumita de modul cum s-a actionat pe arterele din municipiu. Ceea ce insa nu vor face in acest an este incarcarea zapezii de pe marginea strazilor si transportul acesteia la rampa de gunoi. „Activitatea de deszapezire este bunisoara… Nu facem nimic cu zapada, asteptam sa se topeasca. Anul trecut am carat, si anul acesta am carat de pe Unirii, datorita targului organizat acolo, dar atat, si o ducem la rampa de gunoi. In rest, doar la comanda mai putem interveni”, a spus Gheorghe Pricopi.

In mod normal, intretinerea de iarna ia sfarsit pe 15 martie, insa in cazul prelungirii sezonului rece, utilajele raman pe pozitii.

evenimentuldebotosami.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.