spot_img
18.5 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Peste 30.000 de credincioşi au participat la sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

- Advertisement -

Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a adunat în acest an, în care se împlinesc 600 de ani de la aducerea sfintelor moaște în Cetatea Sucevei de către domnitorul Alexandru cel Bun, peste 30.000 de credincioşi din toate colţurile ţării. Aceştia au participat la slujba arhierească, prilejuită de sărbătorirea hramului Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, la procesiunea de Sânziene, când racla cu moaşte a Sfântului Ioan a fost plimbată pe străzile oraşului, dar şi la prima zi de pelerinaj.

Conform estimărilor realizate de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, dacă în timpul Liturghiei în curtea mănăstirii şi în împrejurimi s-au aflat peste 5.000 de pelerini, pe traseul ales pentru procesiune s-au mai adăugat circa 8.000-9.000 de oameni care au ieşit în întâmpinarea sfintelor moaşte.
De menţionat că de marţi dimineaţă, de la ora 6.00, când racla cu moaştele sfântului a fost aşezată sub baldachinul din curtea mănăstirii, alături de icoana Sf. Ioan cel Nou „îmbrăcată” în flori, şi până ieri, la orele amiezii, când a început procesiunea de Sânziene, peste 10.000 de credincioşi se rugaseră la moaştele sfântului.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2015-06-25/Peste-30000-de-credinciosi-au-participat-la-sarbatoarea-Sfantului-Ioan-cel-Nou-de-la-Suceava

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.