spot_img
14.3 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Tigãri de contrabandã si parfumuri contrafãcute, în piata din Bârlad

- Advertisement -

ACTIUNI ÎN FORTÃ Pentru combaterea traficului de tigãri de contrabandã si a mãrfurilor contrafãcute vândute ca “mãrci” originale, politistii bârlãdeni si-au întetit actiunile de control în pietele din Bârlad si în zonele comerciale din comunele arondate. Numai sãptãmâna trecutã, au fost confiscate bunuri de acest fel în valoare de aproximativ 1000 de lei, amenzile ridicându-se la peste 6500 de lei.

Sãptãmâna trecutã, politistii Serviciului de Ordine Publicã Vaslui, împreunã cu politistii Compartimentului de Sigurantã Publicã Bârlad si politistii Politiei Comunale Zorleni, au desfãsurat pe raza municipiului Bârlad si pe raza comunei Zorleni, actiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor de comert ilegal. Cu ocazia acestor actiuni au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale în valoare de 6500 lei. Astfel, a fost identificatã în zona pietei agroalimentare Bârlad, o femeie, în vârstã de 56 ani, din municipiul Bârlad, care detinea în vederea comercializãrii, 108 pachete de tigãri cu timbru de Republica Moldova, fãrã a avea documente de provenientã pentru aceste bunuri. Femeia a fost sanctionatã contraventional în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti comerciale ilicite, iar pachetele de tigãri au fost ridicate în vederea confiscãrii. De asemenea, în zona pietei agroalimentare Bârlad a mai fost identificat Vasile M., de 16 ani, din comuna Brãhãsesti, judetul Galati, care detinea în vederea comercializãrii opt parfumuri contrafãcute, fãrã documente de provenientã. Politistii au luat mãsura sanctionãrii contraventionale, iar parfumurile au fost ridicate în vederea confiscãrii.

Tigãrile de contranadã la mare cãutare

Scumpirea tigãrilor în România a intensificat traficul de tigãri de contrabandã din Republica Moldova, având în vedere cã acestea au pretul la jumãtate. Pe raza comunei Zorleni, în urma controalelor efectuate de politisti la douã societãti comerciale de pe raza localitãtii, au fost ridicate în vederea confiscãrii 120 pachete de tigãri cu timbru de Republica Moldova. Gestionarele celor douã magazine comercializau pachetele de tigãri fãrã a detine si documente de provenientã, fapt pentru care au fost sanctionate contraventional în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti comerciale ilicite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.