spot_img
19.3 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Bazar in Casa Poporului?

- Advertisement -

BISNITÃ ÎN PALATUL PARLAMENTULUI Ideea deputatului PD-L Silviu Prigoanã, de a se transforma Casa Poporului într-un mall stârneste controverse! Politicienii vasluieni sunt împotriva acestui demers, motivând cã nu de Casa Poporului atârnã iesirea României din crizã. Desi coleg de partid cu Silviu Prigoanã, nici senatorul de Vaslui Vasile Pintilie nu este de acord cu schimbarea destinatiei clãdirii, motivând cã se renuntã la un simbol al României

Deputatul PD-L Silviu Prigoanã vrea sã i se dea Casei Poporului o destinatie comercialã si Parlamentul, care functioneazã acolo, sã fie mutat, deoarece folosirea Casei Poporului presupune o cheltuialã prea mare pentru bugetul sãrac al tãrii… Prigoanã viseazã în Casa Poporului magazine, cluburi, cinematografe, expozitii etc!

Casa Poporului, visul de mãretie al lui Nicolae Ceausescu

Casa Poporului are o înãltime de 84 m – 12 etaje si suprafata de 330.000 metri pãtrati o face sã devinã a doua clãdire ca mãrime din lume, dupã Pentagon. Ceausescu vroia ca acolo sã fie resedinta presedintiei, a Comitetului Central al PCR si al unor ministere. Palatul are foarte multe încãperi, coridoare lungi, sãli imense, cea mai mare fiind Sala Unirii, cu o suprafatã de 2200 mp, unde se aflã si cel mai mare candelabru din palat, cu o greutate de sapte tone si 7000 de becuri. În Casa Poporului, luxul atinge apogeul: scãri din marmurã, usi bogat sculpate, tavane cu dantelãrii de ornamente, candelabre si lãmpi de cristal,covoare fãcute pe comenzi speciale, mobilier deosebit. Numai cã Ceausescu nu a mai apucat sã se mute în Casa Poporului. La Revolutie, clãdirea nu era încã terminatã, fusese finisat exteriorul si doar câteva încãperi erau finalizate. Lucrãrile au continuat pânã în anul 1997, când devine Palatul Parlamentului.

simona_polak_director_agentia_imobiliara_impact1.jpg“Asta nu este o masura anticriza, ci este vorba de interese”

“Casa Poporului este o clãdire simbol pentru România, una care a dus faima tãrii nostre în lume. Dacã nu mã însel, este a doua clãdire ca mãrime din lume, dupã Pentagon! Este un momument si este pãcat cã unii deputati au ajuns la concluzia cã nu suntem în stare sã o întretinem, pãstrându-i scopul pentru care a fost creatã. Domnul Prigoanã nu are preocupãri serioase. De ce nu cere tãierea salariilor foarte mari si de ce nu vine cu mãsuri pentru sprijinirea mediului economic? Asta nu este o mãsurã anti-crizã, îmi pare rãu. nu scoti românia de impas dacã faci mall-uri si cluburi în Casa Poporului si muti Parlamentul de colo-colo! Dar, poate fi mutat, ce-i drept, dacã unii au niste interese”, a spus, ironic, Simona Polak, presedintele Organizatiei Judetene a Femeilor Liberale Vaslui.

doina_silistru5190.jpg“O idee ridicola!”

“Ideea domnului Prigoanã este de-a dreptul ridicolã! Casa Poporului, actualmente Palatul Parlamentului este o clãdire-monument, repre-zentantivã pentru poporul român. dar domnul Prigoanã priveste lucrurile din perspectiva unui om de afaceri, care vrea sã scoatã bani din orice si pentru care nu conteazã chestiunile legate de culturã si de indentitatea poporului român. În aceastã clãdire s-au organizat foarte multe conferinte, evenimente la nivel înalt, care nu stiun unde s-ar fi putut desfãsuradacã nu aveam Palatul Parlamentului. Eu cred totusi cã sunt si oameni întregi la cap si initiativa domniei sale nu va avea succes”, a declarat senatorul PSD de Vaslui Doina Silistru.

vasile_pintilie_emil_boc_cornel_mihalache4169.jpg“Casa Poporului este un simbol al României”

“Casa Poporului este un simbol al României si acolo ar fi bine sã functioneze institutii reprezentative ale statului. Acesta este de fapt si scopul pentru care a fost construitã. de cealatã parte, domnul Prigoanã, cu prag-matismul specific oame-nilor de afaceri, are dreptate când spune cã întretinerea ei este foarte costisitoare: consumã curent cât un oras de 20.000 de locuitori, holurile reprezintã 60% din suprafata totalã…Nu cred totusi cã este bine sã renuntãm la un simbol al tãrii noastre, fiindcã asta se va întâmpla dacã transformãm Casa Poporului, actualmente Palatul Parlamentului, într-un complex comercial. Rãmâne de vãzut ce se va întâmpla dacã ideea domnului Prigoanã, una veche si pe care a analizat-o în profunzime, se va concretiza într-o initiativã serioasã”, a declarat senatorul PD-L de Vaslui Vasile Pintilie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.