spot_img
23.3 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

A “reînviat” gripa porcinã la Vaslui

- Advertisement -

ATENTIE Dupã o perioadã de liniste, gripa nouã revine în judet. Chiar dacã nu în fortã, autoritãtile sanitare se tem cã la sfârsitul lunii vom avea mai multe îmbolnãviri cu virusul AH1N1

“Ca urmare a confirmãrii primite de la Institutul Cantacuzino Bucuresti, la nivelul judetului Vaslui s-a înregistrat în ultimele 24 de ore un singur caz de gripã cu virusul AH1N1 la o persoanã de sex masculin, în vârstã de 48 ani cu domiciliul în municipiul Vaslui. Numãrul cazurilor confirmate cu gripã AH1N1 a ajuns la 77 pentru judetul Vaslui”, a declarat Mihaela Vlada, purtãtorul de cuvânt al Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui.

Centrul pandemic vasluian lucreazã la foc continuu

De la deschiderea Centrului de vaccinare la Spitalul nr. 2, aproape 200 de persoane au dorit sã fie vaccinate. Chiar dacã autoritãtile sanitare vasluiene se asteptau ca cele 500 de doze primite initial sã fie epuizate încã din prima zi, asteptãrile lor s-au dovedit a fi neîntemeiate. În comparatie cu alte judete, sau chiar cu capitala, vasluienii nu au format cozi la cabinetele medicilor pentru a fi vaccinati. Zilnic, câte 60 de persoane au cãlcat pragul Centrului de Vaccinare vasluian, însã au fost si oameni care s-au întors din drum dupã ce au citit prospectul vaccinului Cantgrip.

Urmeazã vaccinarea copiilor

Ministerul Sãnãtãtii estimeazã începerea campaniei de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani si 16 ani din luna februarie 2010, dacã vaccinul pentru aceste categorii de vârstã va fi aprobat de cãtre Agentia Nationalã a Medicamentului. Campania de vaccinare în scoli va fi organizatã împreunã cu Ministerul Educatiei, cele douã institutii colaborând la desfãsurarea tuturor campaniilor de vaccinare realizate în Programul National de imunizare. La fel ca si în cazul vaccinãrii persoanelor adulte, vaccinarea scolarilor si a celor din grãdinite nu este obligatorie. Pãrintii vor fi consultati, solicitându-se acordul în vederea vaccinãrii. Deocamdatã producãtorul vaccinului deruleazã în prezent testele clinice pentru aceste categorii de vârstã. Din fericire, putini copii cu vârste sub 16 ani din judetul Vaslui au fost infectati cu acest virus, însã formele de boalã ale acestora au fost foarte usoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.