spot_img
spot_img
3.7 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Medici bătuţi de copii drogaţi

- Advertisement -

Pacienţii minori au devenit mai agresivi decât adulţii. Situaţia este dovedită de o gardă recentă de la Spitalul de Copii, în timpul căreia medicii şi asistenţii au fost înjuraţi, fugăriţi şi ameninţaţi cu bătaia. „Agresorii”, două fete cu intoxicaţie cu alcool etilic şi un băiat drogat cu etnobotanice. „În decurs de doar câteva ore au fost trei cazuri, unul mai grav şi mai violent decât celălalt. O pacientă în comă de gradul II, o alta a aruncat cu telefonul mobil în cadrele medicale, iar un tânăr de 16 ani a sărit la bătaie la asistenţi”, a precizat Tamara Ciofu, medic şef în cadrul Spitalului de Copii.

Mai întâi a ajuns la spital o copilă de 13 ani, preluată în comă de un echipaj al ambulanţei, după ce a uitat să se oprească din băut la o petrecere organizată la un bar din oraş. Pentru a fi stabilizată, fata a avut nevoie de mai bine de cinci ore de îngrijiri medicale la terapie intensivă, mai ales că era şi în şoc hipotermic. La puţin timp după aceasta a fost internată şi o liceană de 16 ani, cu intoxicaţie cu alcool etilic. Adolescenta a aruncat cu telefonul mobil după medicul de gardă şi a refuzat sub orice chip să i se recolteze analize pentru investigaţii minime.

„Cireaşa de pe tort” a fost un caz înregistrat spre dimineaţă. Un băiat de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a consumat mai multe plicuri de substanţe etnobotanice. Cinci cadre medicale nu au reuşit să îl stăpânească pe minor, aflat într-o stare de agitaţie extremă. Reprezentanţii Spitalului de Copii au povestit că avea momente în care era lucid şi în care le spunea medicilor să îi administreze un tratament pentru a ieşi din respectiva stare. Deşi i-au administrat un diazepam, pediatrii nu au reuşit să-l calmeze, fiind nevoiţi să ceară ajutorul celor de la Psihiatrie. „Răspunsul la tratamentele pe care noi le administrăm au efecte târzii şi de fiecare dată diferite. Substanţele pe care aceşti copii le consumă în diferite feluri le afectează sistemul nervos central şi din acest motiv un pacient poate reacţiona violent, iar altul să fie sedat la administrarea aceluiaşi medicament”, a mai spus Tamara Ciofu.

Cazuri similare şi la Urgenţe

Astfel de situaţii nu sunt întâlnite doar la Spitalul de Copii, în fiecare gardă medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor având de-a face cu tineri aflaţi sub influenţa unor substanţe halucinogene, care sunt cel mai adesea escortaţi de poliţie sau jandarmi din cauza violenţei de care dau dovadă.

Cazurile vin după ce un tânăr în sevraj a fost salvat de pe stradă de poliţiştii comunitari, iar altul l-a înjunghiat în gât pe unchiul său după ce a ratat achiziţia unor droguri. În urmă cu două săptămâni, un elev a fost adus drogat direct de la şcoală, doi dorohoieni au fost transferaţi la Botoşani după ce au intrat în comă din cauza etnobotanicelor, iar un tânăr abia a fost stăpânit din cauză că, aflat sub influenţa drogurilor, vroia să se joace de-a v-aţi ascunselea cu cadrele medicale.

monitorulbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.