spot_img
27.3 C
Vaslui
27-sept.-2024
spot_img

Ce amenzi riscaţi dacă nu curăţaţi zăpada din faţa blocului

- Advertisement -

Asociaţiile de proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale au datoria de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, de a îndepărta zăpada de pe suprafaţa scărilor de bloc, respectiv din faţa unităţilor economice în care îşi desfăşoară activitatea.

Cei care nu iau măsuri de îndepărtare a zăpezii sunt pasibili de sancţiuni. În ultimele zile, lucrători ai Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice au intervenit manual, în grupuri de 3-4 persoane, pentru a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuare, după cum a anunţat municipalitatea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice, Adrian Grosu, s-a intervenit pe trotuarele care mărginesc principalele străzi ale oraşului, pe strada Cuza Vodă, B-dul Independenţei, B-dul Brăilei, etc. „În principal, s-a avut în vedere curăţarea trotuarelor de zăpadă şi gheaţă în dreptul trecerilor de pietoni”, ne-a declarat Adrian Grosu. Acesta a subliniat la rândul său că municipalitatea intervine pe străzile centrale, dar în cartiere este datoria asociaţilor de proprietari şi agenţilor comerciali, cărora, prin lege, le revine responsabilitatea de a curăţa trotuarele din faţa blocurilor sau a activităţilor comercile. Nu numai municipalitatea a ieşit la dezăpezire: militarii de la unităţile militare de pe B-dul Bucureşti au dezăpezit trotuarul care trece prin faţa locaţiilor militare de la Capelă până în Sud. Poliţia Locală are sarcina de a superviza respectarea acestor obligaţii şi de a sancţiona corespunzător acolo unde se impune. Chiar dacă din experienţa anilor trecuţi se vede clar că nu s-a aplicat nici o sancţiune în acest sens, poliţiştii locali au la îndemână mijloacele necesare pentru a-i sancţiona pe cei care nu respectă legea. Persoanele juridice riscă sancţiuni între 500 şi 1.000 lei, iar persoanele fizice riscă sancţiuni între 150 şi 400 lei. (Dana LEPĂDATU)

Cititi: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588812223-ce-amenzi-riscati-daca-nu-curatati-zapada-din-fata-blocului.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.