spot_img
10.6 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

O batrana a murit la Azilul din Husi, dupa ce a cazut de la etaj

- Advertisement -

NEFAST... Anchetatorii huseni au dat verdictul în cazul bãtrânei internate în Centrul de Îngrijire si Asistentã pentru Persoanele Vârstnice Husi, decedatã ca urmare a unei cãderi de la etajul I al clãdirii, chiar în ultima zi a anului 2009: a fost un accident! Pe 31 decembrie, Floarea Pavel de 73 de ani, în timpul mesei de prânz, s-a apropiat de o fereastrã si, având probleme de echilibru, a cãzut, decedând pe loc, în urma impactului violent.

CONCLUZII Moartea beneficiarei de 73 de ani, din CIAPV Husi, survenitã în ziua de 31 decembrie, ca urmare a unei cãzãturi de la una dintre ferestrele etajului I al institutiei, a fost una accidentalã! Politistii huseni, în urma cercetãrilor, au ajuns la aceastã concluzie, ce înlãturã suspiciunile potrivit cãrora moartea bãtrânii ar fi fost provocatã de cineva care ar fi împins-o. „La fata locului s-au deplasat Politia Husi, care au constatat cã persoana decedatã se numeste Pavel Floarea, are vârsta de 73 ani, este domiciliatã în municipiul Oradea si are resedinta în municipiul Husi. În ziua respectivã, femeia a mers pe holul de la etajul I, a rãmas câteva minute pe un fotoliu, apoi s-a deplasat cãtre fereastra din hol. Acest fapt a fost observat de o altã persoanã aflatã în hol. Datoritã faptului cã pervazul avea 60 cm în înãltime, iar femeia avea afectiuni medicale, s-a dezechilibrat si a cãzut peste pervaz. În urma traumatismului cranio-cerebral produs prin cãdere, bãtrâna a decedat. Ea se deplasa folosind un cadru metalic, iar în momentul în care a ajuns la fereastrã a lãsat acel cadru în lateral. În concluzie, în urma cercetãrilor si audierilor efectuate, s-a stabilit cã în acest caz nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei infractiuni cu violentã“, a declarat inspectorul Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt al IJP Vaslui.

„E greu sã vezi pe cineva cã moare în felul acesta, mai ales într-o asemenea zi“

MARTORI Chiar dacã era de putin timp internatã în institutie, moartea femeii i-a afectat pe cei aproape 100 de vârstnici îngrijiti în Centru. Cei mai multi dintre ei au vãzut cum s-a întâmplat tragedia. „Era o persoanã mai retrasã, dar era un om bun. Stiam cã a fost adusã la Azil de fiica sa, care nu a avut posibilitãti sã o întretinã. Se deplasa mai greu, cu un cadru metalic. Am vãzut cum s-a întâmplat si putem spune, asa cum am spus si domnilor politisti, cã nimeni nu a împins-o. Era în timpul mesei de prânz si asistentele ajutau la servitul mesei, pentru cã sunt multi beneficiari care nu se pot deplasa si trebuie hrãniti. Dânsa s-a dus la fereastrã. A lãsat cadrul într-o parte si a vrut sã se uite pe fereastrã. S-a aplecat cam mult si a cãzut. S-a chemat Salvarea, care a ajuns imediat, cam în 5 sau 10 minute, dar deja murise. Foarte mult ne-a afectat, pentru cã e greu sã vezi pe cineva cã moare în felul acesta, mai ales într-o asemenea zi“, au povestit bãtrânii.

A fost inmormantata cu sprijinul Primariei!

„Este un eveniment regretabil, nefericit, care s-a petrecut în Centrul de la Husi. Bãtrâna avea afectiuni medicale si reale probleme de echilibru. N-a folosit acel cadru metalic si a cãzut. Din pãcate, nu s-a mai putut face nimic. Astãzi (ieri, n.r.) fost înmormântatã de cãtre DGASPC Vaslui, cu sprijinul Primãriei Husi.“, a conchis Irina Câmpeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.