spot_img
13.1 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Fabrici ilegale de tutun, inchise de procurorii DIICOT

- Advertisement -

Ieri, peste 30 de persoane implicate in contrabanda cu tutun si fabricarea ilegala de tigari au fost retinute de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in urma a 46 de perchezitii in Bucuresti si in alte noua judete.

Potrivit DIICOT, structura centrala Bucuresti, grupul infractional este format din 36 de persoane, cetateni romani, moldoveni si ucraineni, fiind specializat in contrabanda cu tutun prin eludarea taxelor datorate bugetului de stat. Membrii gruparii au introdus in Romania utilaje pentru fabricarea si ambalarea tigarilor, materie prima si materiale aferente procesului de productie si au pus in functiune in Romania mai multe fabrici ilegale de productie a tigaretelor contrafacute.

Piata de desfacere si in Botosani

Potrivit unor informatii neconfirmate oficial, tigarile erau comercializate in mai multe regiuni ale tarii, cu precadere in Moldova, printre judetele unde se vindeau tigarile de contrabanda fiind si Botosani. Anchetatorii au stabilit ca in perioada ianuarie 2009-decembrie 2010, patru dintre liniile de producere si ambalare a tigaretelor introduse in Romania au fost amplasate in afara unui antrepozit fiscal, in localitatile Titu, din judetul  Dimbovita, Tulghes – din Harghita, Horezu – Valcea si Preotesti – Neamt, aceasta din urma fiind mutata ulterior de catre membrii gruparii in municipiul Suceava.

Luni dimineata, au fost facute 46 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si pe raza judetelor Suceava, Valcea, Bacau, Vaslui, Alba, Harghita, Ilfov, Galati si Iasi, in timpul carora au fost „ridicate” cinci utilaje de producere si ambalare a tigarilor (trei de la Harghita si doua de la Suceava), o linie completa de productie tigari (din Valcea), 15 tone de tutun, tigari Plugaru, 264.000 de tigari Doina, 650.000 de timbre, blanchete, filtre, o factura de import linie de fabricatie tigari si o stampila avand impresiunea „Vama Iasi”. Potrivit anchetatorilor, cercetarile au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie din cadrul IGPR si lucratori din cadrul Autoritatii Nationale Vamale si Jandarmeriei Romane. Suportul  informativ si tehnic al actiunii a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii.

evenimentuldebotosani.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.