spot_img
10.5 C
Vaslui
01-oct.-2024
spot_img

Salariatii nu au acces la medici

- Advertisement -

ANORMAL Salariatii care au program de muncã dimineatã nu au acces la medicii vasluieni din Spitalul Judetean sau Policlinicã fãrã a se învoi de la serviciu. Asta pentru cã acestia au program de lucru întocmai ca functionarii, pânã la ora 16.00. Dacã ai nevoie de consultatii repetate sau un tratament care necesitã mai multe vizite la medic va trebui sã-i explici angajatorului cã în întregul oras nu existã un singur medic disponibil dupã-amiazã, si nu chiulesti. Dacã nu te crede, ori îti îndesi mâinile în buzunar si mergi la cabinete sau clinici private, ori… te dã afarã.

“Este normal sã te învoiesti de la serviciu pentru a-ti rezolva problema?”, se întreabã un vasluian. “Mai ales acum, când trebuie sã tii de un serviciu cu dintii”, completeazã el.

Policlinica si Spitalul Judetean nu existã decât pentru pensionari si someri, sau pentru cei care au program de lucru dupã-amiaza, în tot cazul. Nicidecum pentru functionari, care au “prostul obicei” de a se duce la serviciu dimineatã si a termina programul dupã-amiazã. Adicã întocmai ca medicii vasluieni, care au si ei program de functionari.

Pe usa imensei majoritãti a cabinetelor medicale din Spital sau din Policlinicã stã scris 08.00 – 15.00, pentru ca pentru alti medici programul sã se încheie la ora 16.00, orã la care, multi dintre vasluienii cu un loc de muncã, precum medicii, se pregãtesc sã-si încheie programul. Practic, fãrã a se învoi de la serviciu, un functionar vasluian nu are nicio sansã de a beneficia de o consultatie medicalã sau de a primi un tratament din partea unui medic specialist în sistemul de stat. Doamne fereste ca pacientul sã aibã nevoie de mai multe consultatii sau un tratament care necesitã mai multe vizite la medic! Va fi foarte greu de explicat probabil angajatorului cã în întregul sistem medical din municipiu resedintã de judet nu poti gãsi un singur medic dupã ora 16.00.

“Într-adevãr, nu avem medici pentru a asigura douã schimburi, si pentru dupã-amiazã. Avem specialitãti care au program si dupã-amiazã”, a spus Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui.

Managerul Spitalului Judetean, care administreazã si Policlinica, explicã si de ce salariatii sunt foarte motivati sã apeleze la medicii din Policlinicã: cu o trimitere de la medicul de familie, consultatia va fi gratuitã.

“Este ciudat cã la mine nu au venit cetãteni cu asemenea solicitãri. Dacã se va întâmpla ne vom gândi la modificarea programului unor sectii. Dar vom face acest lucru si pentru cã ne-ati sesizat dumneavoastrã”, a mai spus Ana Rinder.

O vizitã la Policlinica din Vaslui este mai mult decât lãmuritoare. Dacã ai copilul bolnav trebuie sã te învoiesti de la serviciu. Programul la Ambulatoriu integrat pediatrie: 08.00 – 15.00, la cabinetul de Sãnãtate Mintalã Copii: 08.00 – 15.00. La Laboratorul de analize medicale recoltarea de probe biologice se face între orele 08.00 si 12.00, asa cum este recomandat, dar eliberarea buletinelor de analize se face între orele 08.00 – 12.00, deci o altã zi în care trebuie sã lipsesti de la serviciu. La Laboratorul determinãri grupe sanguine se lucreazã numai între orele 07.00 – 14.00. La cabinetul Diabet, nutritie si boli metabolice programul este între orele 08.00 – 15.00. La Urologie programul este 08.00 – 15.00, iar la Nefrologie asemenea, la fel si la Obstreticã – Ginecologie si Dermato – Venerice, în vreme ce pe usa de la Triaj Oncologie stã scris 07.00 – 15.00. Iar dacã ai avut nenorocul în viatã sã te îmbolnãvesti de diferite boli si sã mai si crezi articolul din Constitutie care spune cã “dreptul la ocrotirea sãnãtãtii este garantat”, iar seful te-a luat de mult pe fãras, nu ai nicio sansã sã-ti mai revii: medicul specialist psihiatru din Policlinicã are si el program de la ora 08.00 pânã la ora 15.00… (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.