spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Voinicul care a invins nametii

- Advertisement -

NOROCOS Familia Panica, din satul Horga, comuna Epureni se poate considera norocoasã, fiindcã s-a îmbogãtit cu un bãietel care a învins troienele si viscolul ca sã vinã pe lume. Speranta Panica, de 34 de ani, a ajuns la Maternitatea din Bârladcu ambulanta, dar ea a fost preluatã de la drumul national, pânã unde a fost adusã, cale de sapte kilometri de fratele ei, cu sania. Cu freza înaintea ambulantei, femeia a reusit sã ajungã la timp la spital, unde a nãscut un copil, de 3,4 kg, pe numele sãu George Daniel. Fericirea mamei este cu atât mai mare cu cât si-a dorit acest copil desi stia cã are probleme si putea sã plãteascã cu viata.

Zãpada si viscolul care s-au abãtut asupra judetului timp de peste 48 de ore, nu l-au împiedicat pe micutul George Daniel Panica sã vadã lumina zilei. Ieri, când toate drumurile judetene erau blocate de zãpadã si viscol, Sperantei Panica, din satul Horga, comuna Epureni i-a venit sorocul sã nascã. Femeia, de 34 de ani, care mai are acasã o fetitã de 14 ani, si-a dorit din toatã inima acest copil, asa cã a rãmas însãrcinatã, chiar dacã stia cã îsi riscã viata. Drumul comunal care ducea spre cel judetean, ce leagã Murgeniul de Bârlad era înzãpezit. Singurã fiind, Speranta a chemat pe fratele ei, Nelu Puiu Pãsãricã, care a înhãmat caii la sanie si pret de sapte kilometri a fugit spre DJ Bârlad-Murgeni, unde sosise deja Ambulanta Bârlad si îi astepta. “Sotul meu era plecat si mi-a fost fricã cã o sã am probleme la nastere, cãci la nasterea fetei am fost gata sã mor. Trebuia neaparat sã nasc la spital, altfel îmi pierdeam bãiatul si l-am dorit foarte mult”, a spus Speranta Panica.

Nota 10 la nastere

Femeia a ajuns la Maternitatea din Bârlad în jurul orelor 16.30, adusã de ambulatieri, care au mers cu freza înainte pe drumul judetean. În jurul orelor 20.30 a venit pe lume George Daniel Panica, care a obtinut nota 10 la nastere, având 3,4 kg si fiind perfect sãnãtos. Asa cum a presupus, mama lui are câteva probleme de sãnãtate, dar faptul cã a reusit sã învingã nãmetii si viscolul pentru ca nascã bãietelul mult dorit, o face sã uite de toate problemele de sãnãtate.

“Nu stiam cã au înfruntat vremea asta câinoasã”

“Copilul este bine, perfect sãnãtos, la fel si mama lui. Nu stiam cã au înfruntat vremea asta câinoasã si au fost adusi cu sania la masina Salvãrii, dar mã bucur pentru ei si nu este singurul caz, cu sigurantã vor mai veni mãmici de prin satele izolate sã nascã la noi », a spus medicul neonatolog Romeo Gramaticu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.