spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Record de imbolnaviri de viroze si pneumonii

- Advertisement -

Aproape 2.000 de vasluieni au cãzut victime infectiilor respiratorii pe parcursul sãptãmânii trecute bolilor de sezon, precum infectiile respiratorii si pneumoniile. Infectiile acute ale cãilor respiratorii superioare, precum si pneumoniile înregistreazã ratele de incidentã cele mai crescute mai ales la grupa de vârsta 5-14 ani. Din pãcate, cu toate cã numãrul îmbolnãvirilor dãduse semne în urmã cu doar trei sãptãmâni cã sunt în usoarã scãdere, datele statistice centralizate pe baza raportãrilor medicilor de familie fãcute în perioada 7-13 decembrie, au dovedit din nou cã aceste boli au prins curaj si au crescut. Potrivit datelor furnizate de Directia de Sãnãtate Publicã (DSP) Vaslui, categoria cea mai vulnerabilã la rãceli o reprezintã copiii cu vârste cuprinse între 5 si 15 ani si mai putin cei aflati în primii patru ani de viatã. Nici vârstnicii nu sunt însã ocoliti de boalã, din rândul acestora fiind internati cu infectii acute ale cãilor respiratorii superioare si pneumonii peste 70 de persoane.

Copiii, cei mai vulnerabili

Conform datelor centralizate de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, în aceastã perioadã, au fost înregistrate 1.878 cazuri noi de viroze. “ În cazul a 271 de bolnavi s-a luat decizia internãrii, bolnavii având alte boli asociate sau suferind deja complicatii ale afectiunilor, iar alti 479 de vasluieni au fost înregistrati ca fiind bolnavi de pneumonie acutã. În 128 de cazuri s-a decis internarea, întrucât pacientii erau în stare mai gravã. Cele mai multe cazuri noi de îmbolnãvire s-au raportat, la fel ca si în perioadele precedente, tot la populatia prescolarã si scolarã, lucru normal pe de o parte având în vedere cã este vorba despre colectivitãti unde rãspândirea virusilor este foarte rapidã“, a declarat Mihaela Vlada, purtãtorul de cuvânt al Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui.

Gripa AH1N1 s-a mai domolit la Vaslui

În afara virozelor si a pneumoniilor, pe parcursul sãptãmânii trecute au mai fost înregistrate si 5 cazuri noi de gripã cu virusul AH1N1. Sezonul rece al acestui an a debutat în fortã în Vaslui, sãpãmânal fiind înregistrate câte 1-2.000 de cazuri noi, fapt fãrã precedent. Pe parcursul iernii trecute, rareori au fost raportate mai mult de 1.000 de cazuri noi. Medicii nu au o explicatie foarte clarã pentru numãrul record de îmbolnãviri din acest an, dar se pare cã de vinã ar fi vremea mult prea caldã care a favorizat înmultirea haoticã a virusilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.