spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Scoala din Ivãnesti a primit numele „Ionel Miron” (foto)

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE…Vineri, 13 iunie, a avut loc în centrul comunei Ivãnesti un eveniment deosebit si cu totul emotionant, prin care unitatea scolarã de aici a primit numele de Scoala Gimnazialã „Ionel Miron”, dupã numele renumitului profesor universitar, doctor în biologie, care s-a nãscut si a copilãrit în aceastã localitate.

Evenimentul organizat de prof. Anca Flavia Rosu, directorul scolii din localitate, la care au participat cadre didactice, elevi, numerosi locuitori si fii ai satului, l-a avut în prim-plan pe doctorul în biologie si membru titular al Academiei Oamenilor de Stiintã din România, Ionel Miron. Profesorul universitar s-a întors pe plaiurile natale pentru a asista la un moment unic în viata sa. Comunitatea în care s-a nãscut si a crescut si-a arãtat ieri recunostiinta si respectul fatã de domnia sa, redenumind Scoala Nr.1 din localitate în Scoala Gimnazialã „Ionel Miron”. ” De departe, domnul profesor Ionel Miron este personalitatea marcantã a Ivãnestiului. Cadru didactic, membru titular al Academiei Oamenilor de Stiintã din România, cercetãtor cu numeroase brevete de inventie recunoscute la nivel national cât si international, domnul profesor a fãcut cinste comunitãtii noastre, iar noi eram datori sã-l recompensãm. Atât pentru elevi cât si pentru cadrele didactice, domnia sa este o motivatie în plus pentru ca scoala din Ivãnesti sã ajungã acolo unde îi este locul, cât mai sus.” a declarat Vasile Novac, primarul Ivãnestiului. Pânã la a vorbi despre importanta lucrãrilor sale, renumitul profesor le-a vorbit copiilor si pãrintilor prezenti în salã despre importanta pe care familia a avut-o în viata sa. „Am avut norocul ca pe aceste meleaguri sã mã bucur de cea mai fericitã copilãrie pe care mi-o puteam imagina. Am fost 5 copii la familie, iar timpurile copilãriei noastre au fost cu mult diferite fatã de cele pe care voi le trãiti acum. De asta le voi purta tot timpul o profundã recunostiintã pãrintilor mei pentru tot ce mi-au oferit. Azi mã mândresc cu fiul meu, profesor decan al Facultãtii de Medicinã Veterinarã si fiica, medic primar stomatolog în Piatra Neamt. Pentru mine, familia înseamnã toatã motivatia de supravietuire.” a declarat Ionel Miron. Pe lângã cinstea pe care a adus-o comunitãtii, domnul profesor este si un ajutor de nãdejde al scolii din Ivãnesti, acesta organizând anual scoli de varã la Bicaz si alte rezervatii ale naturii pentru cei mai buni elevi ai scolii. ” Cu timpul am revenit la scoalã cu gândul ca sã încerc sã redau bucuria elevilor de aici de a redescoperi alte locuri, alte scenarii de viatã. De aceea am organizat o scoalã de varã cu care am ajuns la a sasea editie, iar grupul de elevi cu care participãm, de fiecare datã altii, pot observa diferite aspecte din ecologie, naturã, la Bicaz sau la diferite ferme piscicole din zonã.” a mai afirmat prof. Ionel Miron.

Parcursul vietii lui Ionel Miron:

• Grãdinita din Ivãnesti

• Scoala primarã din Ivãnesti (1946-1949)

• Liceul „Mihail Kogãlniceanu” (1949-1953)

• Facultatea de Stiinte Naturale, Univ. Alexandru Ioan Cuza Iasi (1953-1957)

• Profesor la Scoala generalã Ivãnesti (1957)

• Cercetãtor Stiintific la statiunea de Cercetãri Biologice- geologice si geografie „Stejaru”- Pângãrati, Neamt, a UAIC (1958-1973)

• Doctor în Biologie al UAIC Iasi (1973) conducãtor stiintific Academician Petre Jitariu

• Cercetãtor Stiintific principal III, II, I (1972-1993)

• Profesor universitar doctor, UAIC Iasi (1994-2005)

• Conferentiar universitar la Universitatea Paris „Denis Diderot” (1995-1996)

• Conducãtor de doctorat în Domeniul Ecologiei (1998-prezent); 9 doctori acreditati

• Expert evaluator al priectelor de cercetare- Ministerul Educatiei si Cercetãrii, din 2001

• Profesor universitar dr. asociat UAIC Iasi (2006-prezent)

• Director si membru în echipele de cercetare a peste 30 de proiecte cu finantare nationalã

• Coordonator al Programelor „LACUSTRIS” de plonjãri cu scafandrul autonom si batiscaful L.S.1 (1968- prezent)

• Record european: 36 de zile si nopti de explorãri subacvatice cu batiscaful la 10 m adâncime în Lacul Bicaz (Liviu Miron si Costel Mihai)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.