spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Husenii, campioni la permise suspendate din cauza bauturii

- Advertisement -

SEMNAL DE ALARMÃ A crescut numãrul iresponsabililor care se urcã la volan dupã ce consumã alcool, iar comunicatele de presã emise de Inspectoratul Judetean de Politie(IJP) Vaslui în ultima perioadã, contureazã aceastã realitate. Întâmplãtor sau nu, o mare parte dintre persoanele sanctionate pentru o astfel de faptã sunt din zona Husului.

Chiar dacã riscã pânã la 5 ani de închisoare, precum si suspendarea permisului de conducere, cei mai teribilisti dintre soferi tot riscã sã se suie la volan, dupã ce au consumat alcool. Numai în ultima lunã, în jur de 15 de persoane au fost prinse în trafic de politisti, sfidând legea. Zona Husului pare a fi una „preferatã“ de conducãtorii auto… petrecãreti. Numai într-o singurã zi, spre exemplu, 10 decembrie, din cei 5 conducãtori auto suprinsi beti la volan pe drumurile publice, 3 au fost din zona Husului.

„Din cauza bãuturii, nu constientizeazã cã sunt obligati sã se supunã verificãrilor“

AVERTISMENT De altfel, politistii de la „Circulatie“ spun cã de cele mai multe ori, soferii cheflii sunt recalcitranti si refuzã sã se legitimeze îndatã ce sunt opriti în trafic. „Din cauza bãuturii, nu constientizeazã cã sunt obligati sã se supunã verificãrilor. Cei mai multi ori nu prezintã permisul de conducere, ori nu vor sã fie testati cu alcooltestul, ca mai apoi sã le fie recoltate probele biologice. Desi stiu cã refuzul, împotrivirea sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice sau testãrii cu alcooltestul le pot aduce de la 2 la 7 ani închisoare, când sunt în stare de ebrietate, nu mai tin cont de asta“, spun politistii huseni.

La Husi este nevoie de mai multi politisti de circulatie!

Cel putin pentru Husi, numãrul actual al politistilor de la „Rutierã“ se dovedeste a fi unul prea mic. Însusi primarul Jan Ciupilan a fãcut referiri în plenul sedintelor de Consiliul Local asupra acestui fapt: „politistii de la Circulatie îsi fac treaba, dar numãrul lor este prea mic. Uneori noaptea, în trafic nu este decât un singur politist, ceea ce e mult sub ceea ce ar avea nevoie orasul“, a precizat Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.