spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Vine prima zapada!

- Advertisement -

Primul-ministru în exercitiu Emil Boc a cerut prefectilor si reprezentantilor Directiilor Regionale pentru Drumuri si Poduri sã fie pregãtiti pentru solutionarea problemelor provocate de ninsori, astfel încât populatia sã nu resimtã efectele situatiei meteorologice. La Vaslui, prefectul Ciprian Iftimoaei a avut mai multe discutii cu sefii Sectiei de Drumuri Nationale, în cursul zilei de ieri, mai ales cã se anuntã ninsori abundente în urmãtoarele 48 de ore.

Premierul a avut ieri, la Palatul Victoria, o videoconferintã cu prefectii si reprezentantii Directiilor Regionale pentru Drumuri si Poduri, în scopul pregãtirii institutiilor publice pentru gestionarea problemelor generate de situatia meteorologicã din urmãtoarele zile. “În aceste zile vã dati primul examen în competentã, în ceea ce priveste gestionarea problemelor de iarnã. Unii dintre dumneavoastrã ati mai avut aceastã experientã, altii veti întra de mâine în focul încrucisat. Vreau solutii si pragmatism, astfel încât efectul acestor ninsori sã fie minim pentru populatie. Nu vreau sã aud scuze cã zãpada ne-a prins nepregãtiti, altfel veti rãspunde cu functia pe care o aveti”, a avertizat seful Executivului. Emil Boc a cerut prefectilor ca, în cursul zilei de ieri, sã ia legãtura cu presedintii Consiliilor Judetene si cu primarii municipiilor si judetelor, pentru a analiza stadiul pregãtirilor pentru iarnã, iar Guvernul sã fie informat în acest sens.

Vin ninsorile, în toate regiunile

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsoare pentru estul si sudul României. Atentionarea intrã în vigoare de marti, ora 12:00, pânã joi, ora 12:00. Potrivit INMH, “în intervalul mentionat va ninge în toate regiunile, si, treptat se va depune un strat de zãpadã în cea mai mare parte a teritoriului”. În sudul si estul tãrii, dar si la munte, cantitãtile de precipitatii vor depãsi local 20 – 25 l/mp, iar vântul va prezenta intensificãri sustinute viscolind si troienind zãpada. Conform aceleiasi surse, în Dobrogea si în sudul Munteniei se va produce polei deoarece în prima parte a intervalului precipitatiile vor fi mixte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.