spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Ce soarta va avea Vasluiul in urmatorii cinci ani?

- Advertisement -

CRUDÃ SOARTÃ…Liderii PSD de la Bucuresti spun cã primarii si consilierii locali din tarã sunt tinta presiunilor venite din partea PD-L.. Presedintele PD-L Vaslui, Dan Marian, încã de astã-varã i-a invitat, oficial, pe primarii din alte partide sã sustinã PD-L-ul si pe Traian Bãsescu, fiindcã presedintele le va fi alãturi si le va rezolva problemele. Dacã nu, ….liderul PD-L Vaslui nu a mai rãspuns… Presedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu spune cã în judet niciunul dintre primari nu-si va trãda partidul în favoarea celui de la putere. În aceste conditii, soarta vasluienilor de rând nu se anuntã mai bunã pentru urmãtorii cinci ani. Din cauza culorii politice a majoritãtii primarilor vasluieni, judetul Vaslui riscã sã fie vãduvit de fonduri care sã contribuie la dezvoltarea lui si, implicit, la îmbunãtãtirea vietii locuitorilor sãi, care, astfel, sunt pedepsiti cã au preferat, prin vot, un alt partid decât PD-L.

Vasluiul are toate sansele sã rãmânã cel mai sãrac judet din tarã si în urmãtorii cinci ani! Presedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu spune cã nu-si face griji cã vreunul dintre primarii din partid va “dezerta” si va fugi înspre “putere”. Liderii PSD de la Bucuresti spuneau ieri cã multi primari si consilieri locali din tarã au devenit, în ultima vreme, tinta presiunilor venite din partea reprezentantilor PD-L. Acestia îi santajeazã sã treacã de partea puterii, folosindu-se de punctele slabe ale primarilor: vreo rudã angajatã pe undeva, fonduri guvernamentale pentru diversele proiecte ale comunei etc. Nu numai primarii PSD sunt vânati, ci toti aceia care fac parte din alte partide decât PD-L. Exceptie vor face, mai mult ca sigur, doar membrii partidului sau partidelor care vor deveni parteneri de guvernare cu PD-L. Dumitru Buzatu crede cã, cel putin la Vaslui, primarii PSD nu vor trãda, fiindcã, în judet, PSD detine puterea. Dacã presedintele PSD este foarte sigur de primarii sãi, presedintele PRM, Corneliu Bichinet, se asteaptã la orice, explicatia fiind aceea cã, în judetul Vaslui si în tarã primarii PRM nu sunt prea multi. “Nu se cunoaste metoda? Unde este punctul slab, acolo se actioneazã. Vor fi oameni vulnerabili, santajabili, probabil, filmati cu o camerã ascunsã fãcând printr-o masinã treburi rusinoase, dar sunt si oameni care îsi mentin pozitia politicã asumatã”, a declarat Corneliu Bichinet.

Vasluienii vor rãmâne sãraci din cauza culorii politice a primarilor

Conditiile civilizate de trai ale vasluienilor si tuturor românilor nu ar trebui sã fie conditionate de culoarea politicã a partidului din care face parte primarul sau presedintele Consiliului Judetean. Adicã dacã ai votat un primar PD-L ai drumuri de asfalt, apã si canalizare si, dacã ai votat un primar PSD, nu mai ai! Din nefericire, acest criteriu s-a aplicat în România de la Revolutie încoace, indiferent de partidul care a fost la putere. Fiecare i-a pedepsit pe cei care erau de altã culoare si rezultatele se vãd. PD-L nu inventeazã ceva prin aceastã practicã, ci continuã o traditie. Asa cã primarii PSD vasluieni vor trage din greu ponoasele partidului de opozitie si, pe lângã ei, aproape toti locuitorii judetului. Ce ar trebui sã facã primarii? Sã dea dovadã de caracter, de moralitate, rãmânând fideli partidului si sã tinã pe loc cel putin cinci ani dezvoltarea comunelor – mai simplu spus, “sã facã foamea” si ei si locuitorii – sau sã batã palma cu puterea, pentru a primi fonduri si tot felul de facilitãti care sã îmbunãtãteascã nivelul de trai al locuitorilor, care, în fond, din acest motiv i-au si ales?

Primarii PSD nu-si trãdeazã partidul

“De-a lungul timpului, au fost numeroase încercãri de a-i determina pe primarii nostri sã sã serveascã interesele altei formatiuni politice. Toate au esuat. Primarii din judetul Vaslui sunt pe pozitie si urmeazã dispozitiile trasate de forurile de conducere ale partidului. Nu ne asteptãm si nici nu ne temem cã unul dintre ei va pleca, fiindcã, în judet, PSD-ul este o fortã impresionantã care nu cedeazã la presiuni. Avem Consiliul Judetean si cea mai mare parte a primãriilor”, a declarat Dumitru Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.