spot_img
15.2 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Basescu obtine un nou mandat!

- Advertisement -

UNA RECE, ALTA RECE…Dupã rezultatul alegerilor, pesedistii primesc o nouã loviturã: renumãrarea si reexaminarea voturilor nule îl scoate câstigãtor tot pe Traian Bãsescu! Pesedistii vasluieni, prin vocea presedintelui Dumitru Buzatu, nu mai sperã la repetarea alegerilor, ci sunt pregãtiti sã continue lupta cu puterea, din postura de partid de opozitie

Curtea Constitutionalã a respins, luni, cererea PSD de anulare a turului 2 al alegerilor prezidentiale si a stabilit ca validarea presedintelui sã aibã loc miercuri, 16 decembrie. Traian Bãsescu obtine, astfel, un nou mandat de presedinte al României. Potrivit comunicatului de presã remis de Curtea Constitutionalã, Traian Bãsescu a fost reales în functia de presedinte al României, întrunind cel mai mare numãr de voturi din cele valabil exprimate. Curtea Constitutionalã a stabilit “validarea alegerii domnului Traian Bãsescu în functia de Presedinte al României pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului”, se mai aratã în comunicat. Biroul Electoral Central a finalizat reexaminarea voturilor nule de la scrutinul din 6 decembrie. S-a constatat cã 1,6% dintre buletine au fost valabile. Dintre ele, 1.260 au fost în favoarea lui Traian Bãsescu si 987 pentru Mircea Geoanã. PSD a solicitat anularea turului doi si repetarea scrutinului în baza unor documente potrivit cãrora alegerile ar fi fost fraudate. Liderii sociali democrati erau nemultumiti de decizia comunicatã de Biroul Electoral Central, care îl clasa învingãtor pe Traian Bãsescu. Acestia doreau o reanalizare a tuturor voturilor anulate, renumãrarea si analizarea voturilor din sectiile speciale si verificarea mai multor probleme cu privire la frauda electoralã.

“PSD-ul si Mircea Geoana sunt penibili”

“Odatã cu renumãrarea voturilor nule a dispãrut orice speculatie în legãturã cu fraudarea alegerilor, iar acest numãr infim de voturi valide descoperit în urma reexaminãrii reprezintã un procent infim din voturile declarate valide, si care, la rândul lui, îi apartine tot presedintelui Traian Bãsescu. A fost o isterie nemotivatã, care s-a încheiat odatã cu renumãrarea. Lucrurile sunt clare si nu pot sã spun decât cã PSD-ul si Mircea Geoanã sunt penibili si nu stiu sã-si asume înfrângerea. Noi avem treburi importante de fãcut, cum ar fi noul Guvern si scoaterea României din crizã”, a declarat presedintele PD-L Vaslui Dan Marian.

“Suntem partidul de opozitie”

“Dacã acesta a fost rezultatul renumãrãrii voturilor nule înseamnã cã avem o certitudine si urmãrim ca celelalte proceduri sã fie îndeplinite. Strecurarea voturilor valide printre cele nule este un semnal pentru toti cã persoanele care alcãtuiesc comisiile din sectiile de votare trebuie sã fie mai bine pregãtite. Alegerile, în general, trebuie puse la punct, astfel încât rezultatul votului sã fie cât mai aproape de realitate. În legãturã cu ceea ce vom face mai departe, ce pot sã spun decât cã ne vom ocupa cu opozitia. Suntem un partid de opozitie si vom face opozitie serioasã”, a declarat presedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

108 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.