spot_img
10.6 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Fiul primarului s-a „împãcat” cu minora violatã! (foto)

- Advertisement -

Fiul si nepotul primarului din Gãgesti, pusi în libertate în urma împãcãrii cu „violata” de 15 ani!

MAREA ÎMPÃCARE În seara de 5 mai, la Politia orasului Murgeni din judetul Vaslui, au fost adusi pentru audieri Mihai Stupu de 21 de ani, fiul primarului din comuna Gãgesti, si Laurentiu Stupu, de 19 ani, nepotul aceluiasi primar, Costicã Stupu. Cei doi sunt cercetati în prezent la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi pentru comiterea infractiunii de viol si lipsire de libertate. „Mama unei minore de 14 ani din satul Peicani, comuna Gãgesti, a depus ieri o plângere la Politia Murgeni, reclamând cã în noaptea de 3 spre 4 mai ar fi întretinut raporturi sexuale cu fiica, fãrã vointa acesteia. Cel reclamat de minorã este un tânãr de 21 ani, celãlalt tânãr de 19 ani fiind cercetat pentru complicitate la infractiunile respective comise de tânãrul de 21 de ani, vãr cu acesta. Ei au fost în cercetãri ieri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi si au fost eliberati, victima schimbându-si declaratia”, a precizat inspectorul de politie Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Politistii din Murgeni au dispus în noaptea de 5/6 mai retinerea pentru 24 de ore a lui Mihai Stupu, de 21 de ani, din Peicani, fiul primarului comunei Gãgesti, sub acuzatia de viol si lipsire de libertate în mod ilegal. Fiul primarului Costicã Stupu, din Gãgesti, este acuzat de o minorã de 15 ani si de mama acesteia, din satul Giurcani, comuna Gãgesti, cã a sechestrat-o pe fatã, a legat-o de un copac si a violat-o. Alãturi de tânãrul de 21 ani a fost retinut si un verisor al acestuia, Laurentiu Stupu, sub acuzatia de complicitate la viol. Politistii vasluieni au demarat cercetãrile în acest caz, în urma sesizãrii fãcute la Politia Gãgesti, de cãtre mama fetei, în seara de 4 mai. Audiatã de politistii din Murgeni, adolescenta a declarat cã, în cursul zilei de sâmbãtã, 3 mai, a fost sunatã pe telefonul mobil de Mihai Stupu, fiul primarului de Gãgesti, Costicã Stupu, pentru a merge împreunã la discotecã. Minora a refuzat, însã Mihai Stupu a venit totusi cu masina la poarta fetei si a chemat-o sã stea de vorbã. Fata a precizat pe 5 mai politistilor cã a fost amenintatã sã se urce în masina fiului primarului, iar acesta a plecat cu ea la o locuinta unor prieteni din satul Peicani, comuna Gãgesti, unde avea loc o petrecere, fiind prezente mai multe persoane. Minora i-a solicitat în mai multe rânduri lui Mihai Stupu sã o ducã acasã, dar tânãrul a refuzat. Dupã douã ore, fiul primarului a pãrãsit curtea, iar fata l-a urmat cerându-i din nou sã o conducã acasã, dar acesta din nou a refuzat. Minora a declarat la politie cã tânãrul de 21 ani i-a propus sã întretinã relatii sexuale, însã ea a refuzat. Atunci suspectul a contactat telefonic un alt tânãr, verisor cu el, solicitându-i sã îi aducã o sfoarã. Au mers împreunã într-o pãdurice unde fata declarã cã a fost legatã de un copac, cu sfoara adusã de vãrul lui Mihai Stupu, un tânãr de 19 ani. Fata a precizat cã a fost legatã de copac si apoi a fost violatã de fiul primarului. Cel care a adus sfoara tânãrului de 21 ani a fost un verisor de al sãu, Laurentiu Stupu, de 19 ani, dar n-a asistat la viol, el plecând acasã. Cei doi au fost audiati pe tot parcursul noptii de 5/6 mai, la orele 0.00 politistii Sectiei 5 Murgeni dispunând retinerea acestora pentru 24 de ore. „În cazul tânãrului de 21 ani s-au fãcut cercetãri pentru viol si lipsire de libertate în mod ilegal, iar fatã de cel de 19 ani, pentru complicitate la viol. Cei doi suspecti au fost prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi”, a precizat inspectorul de politie Mihaela Straub. La rândul sãu, Mihai Stupu a declarat anchetatorilor cã a întretinut raporturi sexuale cu victima însã a fost cu acordul acesteia, nerecunoscând violul si nici lipsirea de libertate, astfel cã declaratiile celor doi, victimã si infractor, nu au coincis absolut deloc.

Pusi în libertate!

Surse apropiate pãrintilor celor doi tineri, cercetati pentru viol si lipsire de libertate în mod ilegal, ne-au spus cã primarul Costicã Stupu s-a luptat împreunã cu avocatii lor sã intermedieze o împãcare între pãrti, astfel cã, surprizã, dat fiind noul Cod Penal, Mihai Stupu si vãrul sãu au fost lãsati în libertate, asearã în jurul orelor 19.00. Legea medierii, prin ultimele sale modificãri, introduce, pentru femeile violate si bãtute, obligativitatea apelãrii la mediator înainte de actiunea în instantã. Deocamdatã, medierea în sine nu este obligatorie, ci doar prezentarea la un specialist, acesta din urmã arãtându-le pãrtilor avantajele medierii versus instantã. Dupã prezentare, dacã pãrtile decid totusi sã apeleze la judecãtor, mediatorul emite un certificat de informare pe care acestia trebuie sã-l prezinte la tribunal. Fãrã acest certificat, actiunea în instantã va fi respinsã ca inadmisibilã. Conform medicilor legisti, fata are zero zile de îngrijire medicalã, neavând leziuni care sã impunã spitalizarea, iar victima, în urma unei întelegeri cu familia Stupu din Gãgesti, si-a schimbat declaratia, luând cel mai probabil bani contra „onoare”. Fiul primarului Costicã Stupu din Gãgesti, beizadeaua Mihai Stupu, nu se aflã la prima infractiune comisã. Anul trecut, în luna septembrie a mai fost cercetat pentru comiterea pe timp de noapte, împreunã cu alti patru tineri, a unui furt calificat si anume sustragerea a 1200 kg de îngrãsãmânt dintr-o magazie a unei societãti comerciale. Prejudiciul în aceastã cauzã a fost de 3300 de lei. Pentru aceastã faptã, Mihai Stupu încã nu a primit nicio pedeapsã, dosarul fiind încã în cercetãri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.