Conducerea Primãriei Stefan cel Mare este multumitã de modul în care se terminã anul 2009. Viceprimarul Mihai Moraru sustine cã „Mos Crãciun a adus mai multe cadouri, în proiecte, dintre care unul este aprobarea pentru finantare a unui vast proiect de mediu, care vizeazã împãdurirea a 72 hectare teren, proiect în colaborare cu Consiliul Judetean Vaslui“.
Desi a fost an de crizã, la Stefan cel Mare lucrurile s-au miscat destul de bine. Moraru spune cã a initiat mai multe proiecte, iar unele au intrat în faza de finantare, pentru executie. „Vorbim de proiecte importante, printre care asfaltarea din DN 15 pânã în centrul satului Mãrãseni, alimentare cu apã în satul Stefan cel Mare, realizatã în proportie de 80%, asfaltarea din DN 15D pânã în satul Brãhãsoaia, împãdurire pe 74 hectare teren, în colaborare cu Consiliul Judetean. Mai avem în lucru un proiect de anvergurã, care priveste asfaltarea satului Bârzesti-Cãntãlãresti si restul de drum neasfaltat din Mãrãseni, construirea unui centru de zi pentru copii în spatele Primãriei si dotarea Cãminului Cultural cu costume populare si instrumente muzicale“, a declarat viceprimarul de la Stefan cel Mare. În comunã ar urma sã se realizeze si o salã de sport, în curtea scolii din satul resedintã, proiect care este depus la Compania Nationalã de Investitii.
Bazã sportivã modernã, în satul Stefan cel Mare
Dar, cea mai importantã lucrare se va realiza anul viitor, când ar putea demara lucrãrile la o bazã sportivã modernã, în satul Stefan cel Mare, proiectul fiind depus la Cancelaria Primului Ministru. „Sunt lucruri care vor prinde contur, nu mã îndoiesc. Mai avem în plan modernizarea si extinderea Scolii din satul resedintã, care va intra în executie satul viitor, în timp ce la Bârzesti avem aprobatã o grãdinitã, fiind în faza de licitatie pentru executie, plus o nouã scoalã la Mãrãseni, prin Programul Operational Regional“, a mai spus Mihai Moraru. Cei din satul Mãrãseni, localitate situatã la 7 km de Vaslui, vor beneficia de un nou Cãmin Cultural, a mai adãugat viceprimarul. Sunt ceva cu probleme, întrucât se doreste constructia acestui imobil în spatele parcului actual, însã nu este rezolvatã delimitarea terenului, „ocupat în mod de neînteles de Ocolul Silvic Brodoc“. „Vom face demersuri pentru a intra în legalitate cu suprafata de teren necesarã pentru construirea cãminului cultural, dar vom începe lucrãrile anul viitor, indiferent de situatie“, a mai afirmat viceprimarul.