spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Un tanar a murit din cauza unei carute nesemnalizate

- Advertisement -

TRAGEDIE Asearã, pe Drumul National 2 F, în zona satului Puscasi, a avut loc un tragic accident de circulatie, în urma cãruia un tânãr de numai 20 de ani si-a pierdut viata. Singurul copil la pãrinti, Ionut Modoranu a plãtit cu viata o clipã de neatentie, vinovat fiind si un cãrutas care se deplasa spre Vaslui, fãrã a avea atelajul marcat corespunzãtor.

Pentru o clipã de neatentie, Ionut Modoranu avea sã plãteascã cu viata, sfârsind într-un groaznic accident de circulatie petrecut pe D. N. 2F, pe o portiune de drum situatã între localitatea Puscasi si municipiul Vaslui. Din declaratiile martorilor, Ionut Modoranu, la volanul unui Matiz, se întorcea spre Vaslui, venind dinspre Bacãu. La un moment dat, în fata sa a apãrut o cãrutã încãrcatã cu lemne, ce se deplasa pe acelasi sens de mers. Tânãrul a încercat sã o depãseascã dar, din sensul opus, se apropia o dubã de marfã. Când si-a dat seama cã manevra de depâsire nu-i va reusi, Ionut Modoranu a încercat sã revinã pe sensul lui de mers si a acrosat roata din spate a cãrutei. Lovitura a întors autoturismul pe loc, pe sosea, fiind lovit apoi în plin de cãtre dubã. “Mi-a apãrut instantaneu în fatã si nu am apucat sã frânez sau sã evit. A încercat sã treacã printre mine si cãrutã, dar nu a reusit si bãnuiesc cã avea si vitezã, de nu a reusit sã frâneze“, povesteste Nicoale Crãciun, soferul dubei implicate în accident. Din primele informatii, Ionut Modoranu nu era singur în autoturism. Pasagerul din dreapta a scãpat cu viatã si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

E vinovat sau nu cãrutasul?

Chiar dacã, din câte se pare, accidentul a avut loc si din cauza vitezei excesive, acuzatiile curg la adresa cãrutasului, Constantin Laurentiu Afrãsinei, de 30 de ani, din Vaslui. “Stiti cã încãrcãtura cãrutei depãseste gabaritul si trebuia semnalizatã în spate. Ati vãzut ce s-a întâmplat din cauza asta? Ar fi trebuit sã aveti material reflectorizant agãtat de cea mai lungã bucatã de lemn. Nici nu aveti voie sã circulati de drumurile nationale si, chiar dacã s-a fãcut o exceptie în unele cazuri, ar trebui sã circulati asa cum trebuie“, îi reprosa agentul principal de politie Boiangiu, cãrutasului. Cu toate acestea, rutierisii sositi la fata locului nu au stabilit încã cu exactitate cine se face vinovat de producerea accidentului, urmând ca cercetãrile sã stabileascã acest aspect. Laurentiu Afrasinei, cãrutasul implicat în accident, a încercat sã convingã organele de cercetare cã nu el se face vinovat de producerea accidentului si spune cã a fãcut tot ce i-a stat în putere sã evite dezastrul. „Veneam de la Teisoru cu lemne si aveam cãruta echipatã corespunzãtor. Aveam pe mine vestã reflectorizantã si lanternã. Soferul Matizului a încercat sã mã depãseascã dar a lovit roata din spate. I-am fãcut si semn cu lanterna, dar degeaba. A intrat în depãsire si vedeti ce s-a întâmplat“, a spus cãrutasul, vizibil marcat de targedia produsã sub ochii sãi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.