spot_img
25.5 C
Vaslui
24-sept.-2024
spot_img

Douã modele Kia au primit rating maxim la EuroNCAP

- Advertisement -

PREMIATE Kia Sportage si Venga au obtinut 5 stele la testele EuroNCAP. Brandul coreean continuã sã demonstreze angajamentul pentru producerea de vehicule sigure. Ambele modele oferã numeroase elemente de sigurantã activã si pasivã

SUV-ul Kia Sportage si MPV-ul de segment B Kia Venga (comercializat doar în Europa) au primit ratingul maxim de 5 stele, fapt care le plaseazã în topul claselor din care fac parte si în compania distinsã a altor modele Kia, cum ar fi Soul, Cee’d si Sorento.

Kia Sportage a obtinut scoruri de 93 procente pentru Protectia Ocupantilor Adulti, 86 de procente pentru Protectia Ocupantilor Copii, 49 de procente la Protectia Pietonilor si 86 de procente pentru Asistenta de Siguranta. Venga a înregistrat scoruri de 89, 85, 64, respectiv 71 la aceleasi categorii. Sportage si Venga au punctat si datoritã faptului cã sunt dotate cu Control Electronic al Stabilitãtii (ESC) în versiunile standard.”Aceste ultime rezultate de la EuroNCAP subliniazã angajamentul companiei Kia de a oferi niveluri ridicate de sigurantã pentru vehiculele pe care le produce”, a comentat Benny Oeyen, Marketing Director la Kia Motors Europe.”Într-o primã fazã, inginerii de la Kia se strãduiesc sã creeze vehicule care sã le ofere soferilor posibilitatea de a evita incidentele, datoritã vizibilitãtii bune, frânelor puternice si tinutei de drum excelente. Însã, daca un accident este inevitabil, proprietarii de Kia pot sã fie siguri cã ei si pasagerii lor sunt protejati de cea mai bunã tehnologie de sigurantã pasivã”, a concluzionat Oeyen. Kia Venga a fost testatã initial la începutul lui 2010 si a obtinut un scor de 4 stele. Nemultumiti de acest rezultat, inginerii Kia au efectuat unele schimbãri la acest model, pe care l-au adus la EuroNCAP pentru retestare. Modelul îmbunãtãtit, care se produce începând cu luna septembrie a acestui an, a performat puternic în toate zonele de testare si si-a asigurat un scor maxim, de 5 stele. Toate exemplarele de Kia Venga comercializate în Europa oferã cumpãrãtorilor, încã din varianta standard, urmãtoarele facilitãti: ABS cu Brake Assist System (BAS), Electronic Stability Control (ESC) cu Hill Assist Control (HAC) – Asistent la Urcarea în Pantã, sase airbaguri (frontale, laterale si cortinã), dispozitiv de dezactivare airbag pasager fatã, tetiere active fatã, centuri de sigurantã cu prindere în trei puncte si dispozitiv de avertizare de necuplare, sistem ISOFIX pentru scaunul copilului si senzor de deschidere portiere în caz de impact. Clientii de Sportage vor beneficia de airbaguri frontale, laterale si cortinã cu senzor de rãsturnare, dispozitiv de dezactivare airbag pasager fatã, tetiere active, ABS, EBD, ESC cu Downhill Brake Control (DBC), Cornering Brake Control (CBC), lumini de frânare adaptive, centuri de sigurantã cu prindere în trei puncte si dispozitiv de avertizare de necuplare, sistem ISOFIX pentru scaunul copilului si senzor de deschidere portiere în caz de impact.

Kia Venga 2010

Rezultatele complete obtinute de Kia Venga la testele EuroNCAP:

Protectie Ocupanti Adulti 89% (32 puncte din maximum 36)

Protectie Copii 85% (42 puncte din maximum 49)

Protectie Pietoni 64% (23 puncte din maximum 36)

Asistenta de sigurantã 71% (5 puncte din maximum 7)

Kia Sportage 2010

Rezultatele complete obtinute de Kia Sportage la testele EuroNCAP:

Protectie Ocupanti Adulti 93% (33 puncte din maximum 36)

Protectie Copii 86% (42 puncte din maximum 49)

Protectie Pietoni 49% (18 puncte din maximum 36)

Asistenta de sigurantã 86% (6 puncte din maximum 7)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.