spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Crima perfecta de la Husi!

- Advertisement -

CRIMINAL NECUNOSCUT… Au trecut 10 ani, iar anchetatorii spun cã si astãzi îi mai cautã pe criminalii care au ucis-o pe fosta directoare a Muzeului de Istorie si Etnografie din Husi, Violeta Teodoru Bazarciuc, desi cei mai multi dintre husenii care încã nu au uitat de tragedie erau convinsi cã peste acest dosar s-a asternut demult un strat gros de praf.

NOUÃTI! Anchetatorii vasluieni surprind în aceste zile cu confirmarea faptului cã, în dosarul crimei de la Husi, încã se lucreazã si, foarte important, chiar existã un cerc de suspecti. “Dosarul este în lucru, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui si existã un cerc de suspeci. Acum dosarul are mentiunea AN (autor necunoscut, n.r.), dar încã se lucreazã la el”, au transmis ieri anchetatorii. Pare, totusi, greu de crezut cã ceea ce nu s-a putut dovedi în toamna anului 2000, când, într-o fatidicã dimineatã de 13 octombrie, Violeta Teodoru Bazarciuc era gãsitã moartã, într-o baltã de sânge, în propriul birou, îsi va afla rezolvarea dupã… 10 ani. Crimã perfectã sau anchetatori putin atenti la detalii?! Aceasta este întrebarea la care încã nu se poate da un rãspuns clar…

Filmul evenimentelor din 13 octombrie 2000!

CONTEXTUL FATAL În dimineata zilei de 13 octombrie 2000, Violeta Teodora Bazarciuc, 55 de ani, directorul Muzeului din Husi, a fost gãsitã moartã în biroul sãu. Bazarciuc era cãzutã pe podea, în jur erau pete de sânge si victima prezenta urme de strangulare la nivelul gâtului. Trupul neînsufletit al Violetei Bazarciuc a fost descoperit în jurul orei 9,00, de cãtre muzeograful Paul Salomeea, care a sunat la Politie. În scurt timp, un echipaj al Politiei se deplasa la fata locului si a constatat decesul. Din primele cercetari, politistii au constatat cã victima purtase o convorbire telefonicã cu exact o orã înainte de a muri. Au fost recoltate amprente, iar cadavrul a fost trimis la morga spitalului husean. Politistii au fãcut si în acest caz un portret – robot al principalului suspect. De-abia în decembrie, colonelul Iosif Szulczer, seful IPJ Vaslui, a certificat cã, fãrã dubii, este vorba de o crimã, aspect rezultat în urma expertizei medico-legale.

Desi a fost omorâtã în centrul orasului, nimeni nu pare sã fi vãzut nimic!

TÃCERE SEMNIFICATIVÃ Moartea directoarei Bazarciuc a fost cu atât mai înfiorãtoare pentru linistita urbe a Husului, cu cât, în ciuda faptului cã totul s-a petrecut pe lumina zilei, undeva între orele 7 si 9, chiar în plin centrul orasului (biroul Violetei Bazarciuc fiind în incinta Muzeului) nimeni nu pare sã fi vãzut sau sã fi auzit nimic… S-au recoltat o multime de probe de la fata locului si s-au luat zeci de declaratii de la oameni care ar fi putut avea cunostintã cu cazul, însã, dupã o vreme, dosarul “Bazarciuc” a primit AN. Au trecut 10 ani si criminalul directoarei Muzeului din Husi încã este liber.

S-a bãnuit cã a fost ucisã de “rachetii” de peste Prut!

În lipsa unor date concrete, oamenii a fãcut atunci tot felul de speculatii, doar-doar sã gãseascã o explicatie la tot ceea ce s-a întâmplat. Cel mai mult s-a vehiculat cã ar fi fost atacatã de “rachetii” moldoveni (sau ucrainieni), veniti la Muzeul husean anume pentru a fura celebra comoarã descoperitã de echipa Violetei Bazarciuc în site-ul arheologic de la Bunesti- Averesti (câteva podoabe din aur masiv, inestimabile ca valoare istoricã), însã nu s-a confirmat oficial povestea.

Nu existã crimã perfectã, doar un adevãr care se va afla ceva mai târziu

Specialistii în drept sustin totusi cã, dupã 10 ani, este foate greu sã mai poatã fi doveditã o crimã, dacã vinovatul sau vinovatii nu îsi recunosc singuri faptele, pânã la momentul prescrierii pedepsei. “Foarte greu. Probele îsi pierd din relevantã, din claritate sau dispar cu totul. Doar anchetatorii cunosc exact toate datele din dosar, precum si circumstantele, dar în niciun caz nu pare a fi un omor simplu. Cel mai probabil e un omor calificat, dacã s-ar dovedi cã autorul a premeditat uciderea victimei. Poate fi si omor deosebit de grav, în cazul în care s-a dovedit cã victima a fost chinuitã. Atunci pedeapsa este între 15 si 25 ani închisoare, iar prescriptia rãspunderii penale este de 15 ani. Cu totii stim cã nu existã crimã perfectã, doar un adevãr care se va afla ceva mai târziu”, au explicat avocatii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.