spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Remus Mitrea s-ar vrea liber

- Advertisement -

CERERE Fostul director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, condamnat la 10 ani închisoare pentru luare de mitã, ar vrea ca, pânã la obtinerea unei sentinte definitive, sã fie judecat în libertate. Judecãtorii de la Curtea de Apel Iasi au respins cererea fostului director, astfel cã acesta va rãmâne dupã gratii.

Dupã ce a fost condamnat la o pedeapsã record pentru un oficial al judetului Vaslui, de zece ani de închisoare, de cãtre judecãtorii Tribunalului Vaslui, fostul director al APM Vaslui, Remus Mitrea, a fãcut recurs. În asteptarea judecãtii dosarului aflat pe rolul Curtii de Apel Iasi, Mitrea a cerut eliberarea sub control judiciar sau înlocuirea mãsurii arestãrii preventive cu arest la domiciliu. Printre motivele invocate în sustinerea cererii de eliberare sub control judiciar s-au regãsit aceleasi motive sustinute pe toatã durata cercetãrii si a procesului de la Vaslui, respectiv faptul cã este unic întretinãtor de familie si doreste sã fie alãturi de copilul sãu, nãscut chiar înainte de a fi arestat. Judecãtorii ieseni au respins marti, 18 februarie, aceastã cerere, considerând cã faptele pentru care Remus Mitrea a fost arestat si condamnat sunt prea grave, dosarul instrumentat de procurorii DIICOT fiind plin de probe în acest sens. Dat fiind aceastã decizie a magistratilor, Remus Mitrea va rãmâne încarcerat la Penitenciarul Iasi pânã la judecarea recursului.

Condamnare record

În toamna anului 2012, o adevãratã bombã exploda la Vaslui: Remus Mitrea, director al Agentiei pentru Protectia Mediului si un apropiat al conducerii PSD si al Consiliului Judetean, a fost arestat de procurorii DIICOT, în sarcina sa fiind retinute mai multe capete de acuzare de luare si dare de mitã. Procesul acestuia s-a desfãsurat cu celeritate, în doar câteva luni, judecãtorii de la Tribunalul Vaslui dând o sentintã record din punct de vedere a condamnãrii, de zece ani de închisoare cu executare, ceilalti inculpati în dosar fie au fost achitati, fie, în cazul contabilei Ocolului Silvic Bacãu, primind condamnare cu suspendare. Motivul pentru care condamnarea a fost atât de mare este faptul cã Remus Mitrea, în calitate de director al APM, a solicitat în nenumãrate rânduri diverse sume de bani, în special de la societãtile care doreau sã facã parcuri eoliene în judet, în acest sens având nevoie de autorizatie de mediu. Un alt fel în care Mitrea îsi rotunjea veniturile era obligarea societãtilor care solicitau autorizatii sau acorduri de mediu sã subcontracteze lucrãri de constructii cãtre firmele proprii ale fostului director, de multe ori contractele încheiate în acest sens nefiind onorate dupã încasarea banilor. Procurorii DIICOT au retinut faptul cã sumele obtinute, în doar un an si jumãtate, sunt foarte mari, de ordinul a zecilor de miliarde, la dosar existând si nenumãrate convorbiri telefonice interceptate si care au probat infractiunile de luare de mitã în formã repetatã pentru care Remus Mitrea a fost arestat si ulterior condamnat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.