spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Cu bratele deschise!

- Advertisement -

SÂRGUINTÃ! Cosulete cu flori, tablouri, desene în culori vii, lucrãri din împletituri migãloase, care pun la grea încercare imaginatia sau produse de artizanat pline de fantezie, create anume pentru decoruri cu mesaj sensibil! Toate acestea, desi pare greu de crezut, reprezentã rodul strãdaniei si talentului tinerilor din Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) Husi, lucrãri ce pot fi admirate pânã în preajma Crãciunului în cadrul unei expozitii inedite numitã „Cu bratele deschise“.

TALENTATI Au creat cu mâinile lor o multime de obiecte nespus de frumoase si sunt mândri de asta! Desi în interiorul lor lumea capãtã întotdeuna alt ecou, are alt sens si altã nuantã, vãzându-le însufletirea cu care cântã, vorbesc sau lucreazã, între tinerii din CRRPH Husi si ceilalti oameni nu mai existã nici un fel de diferente.. „Au un suflet special, chiar dacã intelectul lor nu depãseste, în ciuda vârstei biologice, adesea vârsta de 8 sau 9 ani. Trebuie sã îi întelegi si sã le arãti cã îti pasã de ei, cã vrei sã îi ajuti, sã le oferi atentie si nu în ultimul rând, prietenia ta. Aici în Centru, tot personalul formeazã cu beneficiarii o familie mare si frumoasã. Ei vãd în fiecare din noi un prieten de care are nevoie, un prieten care îl poate ajuta si în preajma cãruia vrea sã fie mai mult timp. Priviti cât sunt de bucurosi, ce frumos cântã! Ei s-au strãduit mult sã învete cântecele, dar pentru cã au fost educati sã fie ambitiosi, nu s-au lãsat. O persoanã cu handicap poate depãsi multe dintre problemele bolii, dacã simte cã cei din jur îi dau importanta cuvenitã. Iar în Centrul nostru asta se face, iar rezultatele sunt cele care se vãd“, au spus reprezentantii CRRPH Husi.

„Dacã ati sti câtã bucurie aduce beneficiarului cel care cumpãrã un obiect fãcut de el!“

Reprezentantii CRRPH Husi au explicat cã sunt asteptati la expozitia din Centru toti cei care nu doar apreciazã arta, dar vor sã fie si caritabili în preajma Crãciunului. „Dacã ati sti câtã bucurie aduce beneficiarului cel care cumpãrã un obiect fãcut de el! El se simte important atunci, el stie cã ce a fãcut el a fost plãcut oamenilor si se mândreste cu asta, iar personalul îl laudã. Asta îl ambitioneazã sã facã si mai multe lucruri frumoase, fapt ce îl ajutã sã comunice, sã fie mai vesel, mai plin de viatã. Cu bãnutii ei vor haine de diferite culori, ceasuri si chiar unul dintre ei si-a dorit foarte mult un telefon mobil. I s-a luat telefonul din banii pe care i-a fãcut din vânzarea lucrãrilor la Târgul Mesterilor Populari de la Vaslui si la expozitia cu vânzare de la Zilele Husilor! Acest gen de activitãti le dã mult curaj beneficiarilor. Sigur, pentru noi care îi învãtãm sã facã toate aceste lucruri, înseamnã o muncã deosebitã. Dar o facem cu plãcere. Ei se simt utili, stiu cã pot face ceva important atât pentru ei, cât si pentru cei din jur. Pentru oamenii care nu au avut contat cu o persoanã cu asemenea afectiuni, poate e mai greu sã înteleagã, dar pentru noi, cei care lucrãm aici zi de zi, ei sunt niste copii. Poate mai speciali, dar tot copii cu suflet bun“.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.