spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Vasluieni escrocati de Asociatia Pãgubitilor de Autoturisme

- Advertisement -

SI FÃRÃ MASINÃ, SI CU BANII LUATI Vasluienii care înainte de revolutie au depus bani la CEC si apoi i-au transferat la BRD pentru a-si cumpãra o Dacie nu si-au vãzut banii înapoi nici pânã acum, desi, între timp, au apãrut legi care prevãd ca ei sã fie despãgubiti la valoarea actualã a unui autoturism marca Dacia. Mai mult, ei sunt victime ale Asociatiei Pãgubitilor de Autoturisme România, în care s-au înscris acum trei ani si al cãrei scop, se pare, este doar acela de a încasa cotizatiile de la membri si de a-i “aburi” pe acestia sã plãteascã cu sute de lei avocati de la casa de avocaturã din Bucuresti, patronatã chiar de presedintele Asociatiei, Mihai Dogaru!

Asociatia Pãgubitilor de Autoturisme trebuia sã-i reprezinte, la Bucuresti, pe pãgubitii vasluieni care au devenit membri, judecându-se la Bucuresti, unde îsi are sediul central, cu BRD si Ministerul de Finante, dar nu a fãcut nimic în acesti ani. În aceastã situatie se aflã cel putin 15 vasluieni, care au depus bani la CEC, unii dintre ei, chiar suma integralã de 70.000 de lei, pentru a-si cumpãra, pe vremea lui Ceausescu, o Dacie. În schimb, asociatia le-a luat banii si face eforturi sã-i convingã sã încheie un act prin care sã-i cedeze un procent de 3% din valoarea despãgubirilor, lucru pe care majoritatea l-a refuzat! Pânã anul trecut, cotizatia era de 60 de lei pe an, dar, începând cu 2009 s-a majorat la 120 de lei pe an. În conditiile în care, în întreaga tarã, asociatia a reusit sã adune circa 3000 de membri…este usor de presupus cã asociatia nu doreste sã se judece, fiindcã, dacã ar câstiga procesele, ar trebui sã se desfiinteze. Si atunci…adio, bani din cotizatii!

Cu toate documentele originale în mânã, care atestã câti bani au depus, când si unde, cu toate legile date între timp si al cãror scop este sã-i ajute, cei 15 vasluieni care au trimis, prin intermediul a trei dintre ei, un memoriu la redactia Vremea Nouã spun cã nu pot intra nicicum în posesia banilor, desi au trecut 20 de ani de când a cãzut regimul comunist si mai multi de când si-au depus banii munciti la CEC si, apoi, BRD! Ei cred cã chiar asociatia care s-a constituit pentru a le apãra interesele este principala piedicã. Presedintele Dogaru îi duce cu vorba, dar nu le-a trimis niciodatã un act care sã dovedeascã demersurile fãcute în justitie pentru recuperarea banilor membrilor asociatie. De asemenea, BRD face tot ce poate sã amâne plata despãgubirilor, ajutatã, spun, oamenii, chiar de justitia vasluianã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.